Am clipit

Aceasta este ziua pe care a făcut-o Domnul: să ne bucurăm şi să ne veselim în ea! Psalmii 118:24

Acum aproape 30 de ani am rămas de-a dreptul şocată când doctorul care efectua ecografia a găsit nu una, ci două bătăi de inimi sănătoase. Eram însărcinată cu gemeni. Îmi amintesc clar toate detaliile nu chiar plăcute ale sarcinii: răul de dimineaţă, hainele care nu mă mai încăpeau, picioarele umflate. Lista continuă, dar detaliile nu sunt atât de distractiv de repetat.

Când au venit pe lume fetiţele noastre frumoase, eram extenuată. Am îndurat o zi întreagă travaliul intens. Aceasta se întâmpla înainte de zilele anesteziei epidurale. Dar, în cele din urmă, gemenele şi-au făcut apariţia. Când mama a ajuns în salonul meu, câteva ore mai târziu, a remarcat că eram „pe jumătate moartă”. Eu mă simţeam complet moartă, aşa că am luat cuvintele ei drept un compliment.

După ce fetele au fost spălate, examinate şi înfăşate strâns în păturicile de maternitate, soţul meu mi le-a pus în braţe, pentru o fotografie în ziua naşterii. Exact când a fost făcută poza, am clipit.

Când mi-am deschis ochii, m-am regăsit într-un loc ciudat. Stăteam pentru altă poză. Fiecare dintre copiii mei erau lângă mine. Totuşi, în locul păturicilor de spital, erau robe de absolvent. Nu mai erau bebeluşi. Erau la începutul vieţii lor adulte, din care făceau parte absolvirea, căsătoria şi apoi propriii lor copii.

Este uşor, în mod special în primii ani ai copilului, să fii prins(ă) în activităţile specifice unui părinte. Este un şir continuu de hrănit, schimbat şi liniştit. Când fetiţele erau treze toată noaptea din cauza vreunei otite, nu era uşor să spui: „Aceasta este ziua pe care a facut-o Domnul.” Şi era şi mai dificil să te „veseleşti în ea”. Dar Cuvântul lui Dumnezeu ne sfătuieşte: „Nu clipi!” Bucură-te de fiecare moment. Laudă-L pe Dumnezeu pentru fiecare moment al vieţii. Laudă-L pe Domnul pentru momentele speciale şi pentru provocările prin care El ne modelează caracterele. Fiecare moment este un dar. Eu sunt acum mai determinată ca niciodată să savurez fiecare pas de-a lungul drumului.

Îţi mulţumesc, Doamne, pentru această zi! Zi pe care Tu ai făcut-o. Oricare ar fi provocările ce îmi apar în cale, ajută-mă să mă bucur în acest moment, în această zi!

Rene Drumm

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video