Un cadou de la Dumnezeu

lată, fiii sunt o moştenire de la Domnul… Psalmii 127:3

Am renunţat la serviciul meu de logoped pentru a fi acasă cu băiatul meu. Avea şapte luni. Într-o dimineaţă, în timp ce stăteam în pat, îmi ziceam în sinea mea: Bebeluşul are doar şapte luni. Mai sunt patru ani şi cinci luni până va fi destul de mare să meargă la grădiniţă. Ce-o să fac cu el în tot acest timp?

Entuziasmul de a avea un nou-născut s-a estompat puţin, fiind acum înlocuit de sentimente de singurătate, neputinţă şi îngrijorare. Mi-am reluat şirul gândurilor: Pot să-i fac baie copilului şi să-l ţin curat, pot să mă joc cu el, să-l hrănesc, să-i dau ceva de băut. Pot face curăţenie în casă, pot găti şi spăla haine… O, Doamne, aceasta e fişa mea de post pentru următorii patru ani? Doamne, ajută-mă! Sunt deja sătulă de aceeaşi rutină zilnică!

Apoi, într-o zi, s-a întâmplat! în timpul devoţionalului am ajuns la Psalmul 127 şi Domnul mi-a vorbit tare şi clar. „Fiii sunt o moştenire de la Domnul!” Din acel moment am început să îmi văd copilul într-un mod diferit. Am realizat cu ce mare bogăţie am fost binecuvântată prin acest cadou şi că Dumnezeu are un plan pentru viaţa lui. Mi-am schimbat perspectiva şi am început să-I mulţumesc lui Dumnezeu că mi-a dat oportunitatea de a lucra împreună cu El pentru a pregăti acest copil în modul în care doreşte Dumnezeu.

Mi-am dat seama că am ales una dintre cele mai importante misiuni ale vieţii, în fiecare zi aveam oportunitatea de a-mi duce copilul la sursa cunoştinţei, a rostului, a minunăţiei şi a înţelepciunii: la Dumnezeu.

Am putut să îi arăt în fiecare zi copilului meu bunătatea lui Dumnezeu – Acela care a creat apa în care îi făceam baie, mâncarea cu care îl hrăneam. Singurul Dumnezeu căruia să i se închine, Dumnezeul casei în care locuieşte. Am avut ocazia de a aşeza pentru copilul meu baza spirituală pe care o va păstra pentru tot restul vieţii. Am stat acasă cu băiatul meu până când a fost destul de mare să meargă la grădiniţă şi nu am regretat niciodată.

Doamne, Îţi mulţumesc că m-ai făcut părinte! Ajută-mă să îmi amintesc de copilul meu ca de un cadou de la Tine, pe care să-l iubesc necondiţionat, la fel cum Tu mă iubeşti pe mine!

Edwina Grice Neely

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor