E vară!

Tot ce găseşte mâna ta să facă, fă cu toată puterea ta! Eclesiastul 9:10

Când merg cu maşina, deseori ascult radio WGN Chicago. Unul dintre prezentatori a vorbit recent despre o călătorie pe care a facut-o cu familia. Duminica s-au urcat în tren, au mers până la o staţie la câţiva kilometri de casă, au coborât, au cumpărat nişte hotdogi de la un chioşc din apropiere, s-au urcat în alt tren şi au pornit înapoi spre casă. Mai târziu au luat trenul cu o altă destinaţie şi s-au distrat cu aproape 12 dolari. Ce voia să spună este că nu trebuie neapărat să dai mulţi bani pentru a face ceva împreună cu familia.

Această experienţă îmi spune că venirea verii este un timp potrivit de a face planuri pentru după terminarea şcolii. Unul dintre cele mai bune lucruri pe care îl poţi face pentru copiii tăi este să vezi vara ca pe o oportunitate de a le extinde lumea şi de a fauri amintiri noi. Cei mici care nu sunt la şcoală vor beneficia şi ei. Atunci de ce să nu plănuim o activitate cu familia în fiecare săptămână? Activităţile trebuie să dureze măcar 30 de minute. Nu aştepta cine ştie ce ofertă financiară. Găseşte lucruri de făcut pe care ţi le poţi permite.

Când eşti acasă, arată-le copiilor cum să folosească aparatura din casă potrivit vârstei lor. Pot ajuta la gătit sau la întreţinerea casei. Aminteşte-ţi faptul că mediul casei trebuie să fie unul sigur pentru a dobândi şi exersa abilităţi noi. Un copil care învaţă să se concentreze pe activităţi devine foarte competent, iar activităţile constructive îi îmbunătăţesc încrederea în propriile forţe şi îi dezvoltă imaginea de sine. Copiii au de câştigat de pe urma echilibrării timpului liber cu activităţile organizate. Unii îşi ţin copiii atât de ocupaţi cu lecţii şi excursii, încât aceştia nu au niciun răgaz sau timp de petrecut singuri.

Un copil care se distrează intr-un mod productiv şi prielnic este un copil mai fericit, iar copiii mai fericiţi sunt mai receptivi. Toată familia ta va avea de câştigat dacă faci planuri pentru o vară petrecută împreună, plină de aventuri şi de învăţături. Încearcă si vei vedea!

Doamne, ajută-mă să fiu creativ ca părinte în găsirea unor lucruri de făcut cu familia mea care să fie distractive şi accesibile! Te rog, fii cu noi în această zi şi insufl-o cu Spiritul Tău plăcut!

Susan Murray

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor