Fața i se luminează

Domnul Dumnezeul tău este în mijlocul tău, ca un viteaz care poate ajuta; Se va bucura de tine cu mare bucurie, va tăcea în dragostea Lui şi nu va mai putea de veselie pentru tine. Ţefania 3:17

Agitaţia dimineţii mă face să stau puţin deoparte. Totuşi, în momentul în care intru pe uşă, ochii ni se întâlnesc şi bucuria radiază vizibil de pe faţa lui dulce. Zâmbetul lui chiar ar putea lumina lumea! Imediat începe să alerge spre mine în felul lui clătinat şi nesigur, cu mâinile întinse, cu ochii strălucind. Gângureşte încântat şi, chiar dacă nu poate articula cuvântul „mami”, ştiu că este încântat să mă vadă.

În timp ce copilul meu se apropie de mine, Dumnezeu îmi descoperă ceva cu privire la mine însămi şi văd barierele rezervei faţă de El pe care le-am ţesut strâns în jurul inimii mele. Când mă uit la reacţia inocentă a fiului meu, aceste bariere cad la pământ şi o nouă imagine a iubirii lui Dumnezeu radiază spre mine prin dragostea băieţelului meu.

Cine este acest Dumnezeu ai cărui ochi se luminează când mă vede mergând clătinat spre El? Cât a trecut de când faţa mi-a strălucit de prezenţa lui Dumnezeu? Pot accepta o realitate a unui Dumnezeu care nu mai poate de bucurie când Se gândeşte la mine? Sunt foarte dezamăgită că nu m-am ridicat la nivelul propriilor aşteptări, să nu mai zic de standardul sfinţeniei lui Dumnezeu, fapt care m-a împiedicat să primesc dragostea care vine din inima de tată a lui Dumnezeu, însă doar până acum, când nu văd altceva decât bucurie.

Cea mai adâncă nevoie a mea este să las acea dragoste să-mi pătrundă în inimă. O, Doamne care ai aşezat stelele la locul lor, dar care totuşi găseşti bucurie în noi! Minunată dragoste! El ne iubeşte la fel cum un tătic îşi iubeşte copilul. Îi place să observe fiecare încercare stângace de creştere şi dezvoltare.

Astăzi, în timp ce ne lăsăm mintea să se îndrepte spre Tatăl nostru ceresc, să ne imaginăm bucuria şi veselia de pe faţa Lui atunci când Se uită la noi! În timp ce îi zugrăvim portretul astfel ca alţii să îl poată vedea, fie ca ei să observe doar dragostea Lui!

Astăzi, în timp ce ne lăsăm mintea să se îndrepte spre Tatăl nostru ceresc, să ne imaginăm bucuria şi veselia de pe faţa Lui atunci când Se uită la noi! În timp ce îi zugrăvim portretul astfel ca alţii să îl poată vedea, fie ca ei să observe doar dragostea Lui!

Abba, Tată, Te rog linişteşte-mă în dragostea Ta astăzi! Ajută-mă să interacţionez cu dragoste cu soţul meu/soţia mea, cu copiii mei şi cu toţi cei cu care mă întâlnesc! Îţi mulţumesc pentru că mă iubeşti în pofida slăbiciunii şi insuficienţei mele! Fă-mă un mijloc de transmitere a harului Tău astăzi!

Kirsten Hoover

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video