Camere pline de speranţă

David a fost în mare strâmtoare, căci poporul vorbea să-l ucidă cu pietre, pentru că toţi erau amărâţi în suflet, fiecare din pricina fiilor şi fetelor lui. Dar David s-a îmbărbătat, sprijinindu-se pe Domnul Dumnezeul lui. 1 Samuel 30:6

Tames Whistler a fost un artist american dotat cu o imaginaţie remarcabilă. Când s-a căsătorit, nu-şi permitea nicio piesă de mobilier, cu excepţia unui pat. Dar nu s-a lăsat împiedicat de acest lucru. Nu! Ştia că undeva în viitor va deţine acele lucruri necesare pentru familia lui.

Ce a făcut Whistler aşa de remarcabil?

A luat o cretă şi a desenat pe podea contururile detaliate ale mobilierului la care spera şi pe care credea că îl va deţine într-o bună zi. Şi-a făcut planuri şi a ales să creadă că visurile lui vor deveni realitate. Apoi s-a pus pe treabă şi a pornit să realizeze ceea ce-şi propusese.

Cât de des, ca părinţi începători, ajungem să ne descurajăm deoarece nu deţinem lucrurile de care avem nevoie. Pot fi lucruri fizice, cum ar fi mobila, sau cunoştinţe despre educarea sau disciplinarea corectă. Ar putea fi chiar credinţa că Dumnezeu are un viitor şi un plan pentru tine şi copiii tăi preţioşi.

Oricare ar fi nevoile noastre. Dumnezeu ne-a promis că, dacă venim la El să-I cerem ajutorul, El va fi credincios şi ne va oferi ceea ce avem nevoie pentru a-I sluji şi a fi buni părinţi. Lucrurile vor veni exact la timpul stabilit de un Dumnezeu iubitor. El promite să le furnizeze. Ne cere să avem încredere în El.

James Whistler nu avea toate cele necesare când a început. Dar şi-a imaginat într-un mod creativ viitorul. Apoi a avut încredere că se va rezolva. Nu a aşteptat să se întâmple totul automat, ci a luat măsuri în acea direcţie.

Ca părinţi, putem învăţa de la Whistler. Este timpul să dezvolţi un plan de acţiune, iar, cu ajutorul şi îndrumarea lui Dumnezeu, ridică-te şi realizează-l! Nu trebuie să ne fie frică. Avem un Dumnezeu care e încântat să împlinească dorinţele din inima oamenilor Lui.

Îţi mulţumesc, Doamne, pentru ceea ce ne transmiţi în Psalmii 31:24 – „Fiţi tari şi îmbărbătaţi-vă inima, toţi cei ce nădăjduiţi în Domnul!” Te rog, întăreşte-ne pe măsură ce sperăm, plănuim şi depunem efort pentru familiile noastre!

Kimberley Tagert-Paul

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor