Când să apelăm la doctor

„Căci Eu ştiu gândurile pe care le am cu privire la voi”, zice Domnul, „gânduri de pace, şi nu de nenorocire, ca să vă dau un viitor şi o nădejde.” Ieremia 29:11

Poate că, la fel ca mine, ai legănat în braţe un copilaş bolnav şi ţi-ai făcut griji. I-ai luat temperatura şi era ridicată, dar nu aşa de mult. Poate că e o otită sau poate doar un virus care va trece curând. Îi dai un paracetamol, îl legeni încă puţin şi continui să te îngrijorezi. Ar trebui să-mi duc fetiţa la doctor? Gândurile tale îşi schimbă constant direcţia, până eşti sigură că, orice ai decide, va fi greşit. Te îngrijorezi, te îngrijorezi şi te mai îngrijorezi o dată!

Îngrijorarea este o parte naturală a vieţii unui părinte. Iubim cu disperare fiinţele firave care se află în grija noastră şi le dorim doar binele. Fiecare părinte pare să deţină propria listă de îngrijorări. Stângăcia socială, handicapurile fizice, personalitatea încăpăţânată şi chiar bolile care pun viaţa în pericol.

Îngrijorarea mi-a bântuit multe zile şi multe nopţi, dar am aflat în ultimii ani că există un doctor care are o reţetă pentru asta: Dumnezeu, Marele Medic. Versetul 11 din Ieremia 29 m-a ajutat să-mi predau grijile lui Dumnezeu şi să-L las pe El să Se ocupe de ele. Am scris această promisiune biblică pe spatele unei fotografii vechi cu fetele mele şi am păstrat-o în Biblie. Ce minunată alinare!

Îmi reaminteşte în acelaşi timp şi de faptul că El mi-a creat copiii cu un scop. El are un plan grozav cu viitorul lor, iar parte din acest plan suntem eu şi Shawn, care trebuie să-i creştem. Mă agăţ de această promisiune din Ieremia şi de conştientizarea că El are un viitor şi o nădejde pentru fiecare dintre noi.

E posibil ca îngrijorările să ne mai urmărească din când în când în viaţa de părinţi, dar nu este nevoie să ne copleşească. Suntem cu toţii oameni supuşi greşelii, care ne croim drumul prin viaţa de părinte aşa cum ştim mai bine. Există un motiv de îngrijorare ce poate fi eliminat chiar acum, şi anume în ce moment trebuie să apelăm la un medic. Isus, Marele Medic, este de gardă 24/7 şi e mai mult decât bucuros să ne asculte temerile, dezamăgirile şi bucuriile. Pe toate! Uşa Lui este deschisă, iar onorariul Lui este mic – El ne va lua orice îngrijorare în schimbul acceptării păcii Sale.

Îţi mulţumesc, Isuse, pentru că ne eşti Marele Medic!

Jean Boonstra

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor