Urcă spre vârf

Ce este cu neputinţă la oameni este cu putinţă la Dumnezeu. Luca 18:27

Era o zi minunată şi proaspătă de primăvară. Împreună cu alţi câţiva făceam o drumeţie de 30 de minute pe un deal mai abrupt. Avea să reuşească şi copilul nostru de patru ani? Voiam să reuşească. Se zice că un copil de trei ani poate ajunge la fel de departe cât un adult, doar că nu atât de repede. Pe măsură ce ne croiam drumul pe terenul abrupt, fetiţa mea mă ţinea de mână. A cerut să fie luată în braţe, dar am lăsat-o să meargă pe jos, distrăgându-i atenţia cu lucrurile din jur. După o pauză, am abordat cea mai abruptă parte a urcuşului. Mersul era anevoios, iar ea a zis că o dor picioruşele, dar am continuat să o încurajăm şi a reuşit să ajungă în vârf.

Ce deal urci azi? Ce provocare te urmăreşte? Te întrebi dacă vei reuşi? Isus te încurajează spunând că El te va ţine de mână. „Eu, Domnul, Te-am chemat ca să dai mântuire şi Te voi lua de mână” (Isaia 42:6). Cu mâna ta într-a Lui, vei reuşi. Gândeşte-te la o situaţie care ţi se pare imposibil de rezolvat în acest moment. Apoi ia-ţi un minut să To încredinţezi lui Isus. În întregime. Poate că pare că nimeni altcineva nu se zbate să urce pe dealuri abrupte şi eşti tentat(ă) să renunţi sau să crezi că Dumnezeu nu te poate ajuta cu acea problemă. Ţine minte, de prea puţine ori cunoaştem luptele interioare duse de ceilalţi. Lacrimile pe care le varsă în tăcere. Dar Dumnezeu este credincios. El ne-a promis că nu ne va lăsa să ne înfruntăm singuri munţii.

„Prezenţa Tatălui L-a înconjurat pe Hristos şi nimic nu s-a abătut asupra Lui în afară de acea dragoste infinită îngăduită pentru binecuvântarea lumii. Acolo era sursa Lui de încurajare, care este şi a noastră. Cel care este umplut de Duhul lui Hristos se supune în Hristos. Orice ar veni asupra lui este de la Mântuitorul, care îl înconjoară prin prezenţa Sa. Nimic nu-l poate atinge decât dacă este îngăduit de Domnul. Toate durerile şi suferinţele noastre, toate ispitele şi încercările, toate tristeţile şi necazurile noastre, toate prigonirile şi privaţiunile, pe scurt, toate lucrurile lucrează împreună spre binele nostru. Toate experienţele şi situaţiile reprezintă lucrătorii lui Dumnezeu prin care binele este adus la noi” (Ellen White, Divina vindecare, p. 488,489).

Doamne, Îţi mulţumesc pentru dealurile pe care apuc să le urc azi! Iartă-mi lipsa de credinţă! Îmi aşez mâna în a Ta, ştiind că Tu poţi şi chiar vei înfăptui ceea ce am crezut că e imposibil.

Heather Krick

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video