Prietenii si sfaturile

Dacă vreunuia dintre voi îi lipseşte înţelepciunea, s-o ceară de la Dumnezeu, care dă tuturor cu mână largă şi fără mustrare, şi ea îi va fi dată. lacov 1:5

În urmă cu câteva luni m-am alăturat unui grup online de suport pentru mame şi am observat că majoritatea femeilor care participă sunt mame de bebeluşi şi copii mici. Aceasta m-a făcut să mă întreb dacă nu cumva ele au descifrat toate secretele sau, dimpotrivă, simt că ar trebui să aibă totul pus la punct şi se cade să ceară opiniile altora.

Copiii mei se îndreaptă spre a doua parte a copilăriei, iar eu găsesc la fel de vital pentru ei să aibă parte de susţinere şi de prieteni ca la vârsta prunciei. Părinţii au şi ei nevoie de acest lucru. Avem nevoie să ni se aducă aminte că nu suntem singurii care ne ocupăm de aşa ceva. Avem nevoie să ştim că şi alţi părinţi se confruntă cu comportamente similare la copiii lor, fie că este vorba de minţit, rivalitate între fraţi, comportamente distructive sau atitudini negative. Este important pentru mine să aud cum gestionează ceilalţi părinţi aceste comportamente. Aşa dobândesc idei noi despre cum mă pot descurca cu ei.

Uneori ne putem simţi judecaţi de alţii, dar noi ne cunoaştem copiii mai bine decât oricine. Ştim ce îi motivează. Te-aş încuraja să nu te laşi afectat(ă) de modul unora de a găsi nod în papură. Preia sfaturile bune şi aruncă-le pe celelalte. Cei mai mulţi oameni sunt bine intenţionaţi, dar nu oricine poate să rostească vorbe alese. Te-aş încuraja ca nici tu să nu începi să le găseşti altora nod în papură. Regula de aur li se aplică mamelor şi taţilor în egală măsură.

Este esenţial pentru noi, ca părinţi, să ne rugăm pentru înţelepciune, atât pentru a ne creşte copiii, cât şi pentru a le oferi sfaturi valoroase celorlalţi. Ultima dată când am verificat, nimeni nu e perfect, nici chiar acea mamă care pare că are totul sub control. Trebuie să depunem cât mai mult efort pentru a face totul din dragoste, atât pentru copiii noştri, cât şi pentru ceilalţi. Vom înfăptui cel mai mare bine când vom fi mai atenţi cu luptele celor din jurul nostru.

Te provoc să încurajezi o altă mamă sau un alt tată în săptămâna care urmează. Încurajarea este ca un zâmbet – uşor de transmis şi incredibil de contagios.

Doamne, Te rog, trimite Duhul Tău să fie prezent azi în viaţa mea, astfel încât ceea ce ceilalţi văd şi aud să vină direct de la Tine!

Kirsten Holloway

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor