Trenuri care se mişcă încet

De altă parte, ştim că toate lucrurile lucrează împreună spre binele celor ce iubesc pe Dumnezeu, şi anume spre binele celor ce sunt chemaţi după planul Său. Romani 8:28

Eşti în întârziere în drumul spre lecţia de vioară a lui Elsie, de şapte anişori, dar aproape aţi ajuns. Trebuie doar să treci calea ferată. Dar, ce să vezi, de îndată ce te apropii de linie, clopotul începe să se audă, luminile încep să se aprindă, iar bara lungă dungată coboară. Ar trebui să apeşi acceleraţia până la podea? Nu, nu merită. Aşa că apeşi pedala de frână. Şi aştepţi.

În acest timp, vine agale cel mai încet tren de transportat maşini din istoria consemnată a umanităţii. Trebuie să iei o decizie. Să te agiţi cu privire la maşini sau să vă bucuraţi de ele? Să te dojeneşti singur că nu ai plecat din casă cu 15 secunde mai devreme sau să numeri maşinile cu Elsie?

Decizia ta are o miză foarte mare. Nu doar că îţi va afecta nivelul de stres pentru tot restul zilei, dar Elsie va afla cum gestionează adulţii dezamăgirile neprogramate. Îţi va intensifica anxietatea sau îţi va oferi ţie şi elevului de clasa a doua o recreere de nouă minute şi jumătate. Ce moment plin de învăţăminte!

Viaţa este plină de trenuri care se mişcă încet. O ploaie torenţială în ziua mult aşteptatului picnic. Un rezultat nedorit de la cabinetul medical. Copiii îşi aleg echipele, iar Elsie nu este aleasă căpitan. Cam aşa e viaţa. Acestea sunt situaţiile de viaţă în care Elsie primeşte lecţia lămâie-limonadă de la mama şi tata.

Părinţii au oportunitatea de a oferi nişte lecţii de viaţă fundamentale în aceste momente. Putem alege să facem picnicul în garaj, să ne bucurăm că am mers şi ne-am făcut analizele la timp sau să spunem: „Ştiu că eşti dezamăgită că nu eşti căpitan, dar ai apucat să joci, iar echipa ta a câştigat.”

Aşa că păstrează-ţi zâmbetul pe buze, mamă sau tată! Ia la cunoştinţă frustrarea copilului tău şi asigură-l că îi stau în faţă zile şi mai luminoase! Dumnezeu este, până la urmă, la cârmă.

Învaţă-ne, Doamne, să acceptăm acele trenuri monotone din viaţă drept invitaţia Ta de a încetini şi a savura momentul!

Don Jacobsen

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor