Un nou prieten

Este un prieten care ţine mai mult la tine decât un frate. Proverbele 18:24

Nu a trecut mult de la naşterea primului nostru băiat când am realizat că viaţa se schimbase în mult mai multe moduri decât crezusem că e posibil. A fost o decizie luată din instinct să renunţ la serviciul meu de director de comunicare şi să fiu acasă cu fiul meu toată ziua, dar schimbările petrecute în relaţiile cu prietenii noştri au fost cu adevărat neprevăzute.

În articolul „Relaţiile de prietenie se vor schimba pe măsură ce îmbătrâneşti, fie că-ţi place, fie că nu”, Ashley Şansa scrie: „Mulţi dintre prietenii mei căsătoriţi au început să aibă copii, ceea ce i-a făcut să nu mai aibă aceeaşi viaţă activă din punct de vedere social.

Grupurile mele de prieteni erau acum de trei categorii: necăsătoriţi, căsătoriţi fără copii şi căsătoriţi cu copii, încercarea de a potrivi programul domnişoarelor necăsătorite, care au calendarul social încă foarte plin, cu programul noilor mame, care era acum plin cu scutece şi cu poveşti de adormit, era ceva aproape imposibil.”

Aspectul pozitiv este că noile relaţii de prietenie din aceşti ani pot dura toată viaţa. Faptul de a-ţi împărtăşi viaţa altor proaspeţi părinţi poate însenina o zi plină de scutece, de bebeluşi mofturoşi şi de curăţenia care nu se mai termină niciodată. Ne strângem pentru a studia Scriptura, a practica un hobby preferat, a exersa sau juca un sport sau chiar pentru a citi cărţi care nu sunt despre parenting.

Din fericire, cu toţii avem un prieten care nu se va schimba indiferent ce se va întâmpla în vieţile noastre. Acesta este bunul nostru prieten Isus Hristos. El este dornic să asculte orice simţim nevoia să-I spunem şi este disponibil la orice oră pentru consiliere de orice tip. Acest lucru este foarte folositor în timpul alăptărilor de la miezul nopţii, atunci când te poţi simţi singură. Ia aminte la cuvintele din Isaia 41:10 – „Nu te teme, căci Eu sunt cu tine; nu te uita cu îngrijorare, căci Eu sunt Dumnezeul tău; Eu te întăresc, tot Eu îţi vin în ajutor. Eu te sprijin cu dreapta Mea biruitoare.” Odată devenit părinte, timpul tău nu-ţi mai aparţine, iar găsirea unui moment devotional poate fi dificilă. Trebuie să devenim creativi pentru a-l putea integra în programul nostru. Până la urmă, nu merită Prietenul nostru cel mai bun acest timp?

Doamne, îţi mulţumesc că mi-eşti un prieten constant, în timp ce persoanele din jurul meu sunt supuse schimbării! Ajută-mă să fiu deschis(ă) noilor posibilităţi de prietenie!

Tamara Michalenko Terry

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor