Domnul oferă și tot Domnul ia înapoi

Domnul a dat şi Domnul a luat. Binecuvântat fie Numele Domnului! Iov 1:21

Eu şi soţul meu aşteptam cu nerăbdare să vină primul copil. Eram siguri că voi rămâne uşor însărcinată, dar, după doi ani, am început să mă îngrijorez.

Am observat cu temere că niciunul dintre fraţii soţului meu nu a putut concepe un copil. Am decis să aducem problema în faţa Domnului.

Ne-am pus deoparte un timp de rugăciune personală, iar în fiecare Sabat la ora 17 mergeam împreună în locul nostru special de rugăciune – grădina pentru rugăciuni de la AIIAS. Trei ani am continuat să ne rugăm pentru un copil, înainte de a rămâne însărcinată. Nu voi uita niciodată încântarea noastră în timp ce aşteptam rezultatele testului de sarcină. Am fost peste măsură de fericiţi şi L-am lăudat pe Dumnezeu pentru că ne făcuse un aşa cadou. Acel dar mic are acum şapte ani – o fetiţă scumpă şi talentată.

Doi ani mai târziu am fost binecuvântaţi când am rămas însărcinată cu un băieţel. Pentru a face economii în vederea noului membru al familiei, soţul meu a muncit din greu. În acelaşi timp lucra la teza lui de doctorat, pe care i-a dedicat-o fiului nostru. După câteva luni de la debutul sarcinii, am mers la controlul de rutină şi am fost devastată să aflu că aveam o sarcină anembrionică. Acest lucru se întâmplă când un ovul fertilizat se implantează în uter, dar nu se dezvoltă ca embrion. Când m-am întors acasă şi i-am spus soţului meu, ne-am ţinut în braţe şi am strigat către Dumnezeu în necazul nostru.

Prima mea sarcină îmi aduce aminte de multe cupluri din Biblie, ca Avraam şi Sara, Isaac şi Rebeca, Iacov şi Rahela, care au avut copii după mulţi ani de rugăciuni adresate lui Dumnezeu. El le-a auzit rugăciunile şi le-a oferit răspunsul pe care îl aşteptau. Însă a doua mea sarcină a avut scopul de a-mi reaminti că copiii nu sunt ai noştri. Aceste bijuterii preţioase îi aparţin Domnului, iar, ca părinţi, noi suntem doar nişte slujitori. La fel ca Iov, am învăţat să spun: „Domnul a dat, Domnul a luat. Binecuvântat fie Numele Lui!”

Doamne, oferă-mi harul de a primi răspunsul Tău la rugăciunile mele, orice ar aduce! Ajută-mă să nu uit niciodată faptul că Tu mi-ai încredinţat aceşti micuţi! Ajută-mă să-i iubesc şi să-i preţuiesc şi să predau vieţile lor grijii Tale!

Leonora O. Carado

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video