Va răspunde când îl vom chema

Când strigă cei fără prihană, Domnul aude şi-i scapă din toate necazurile lor. Psalmii 34:17

Anul trecut nu eram prea sigur dacă fiul meu va trece de clasa întâi. Îl mutasem de două ori de când începuse grădiniţa, iar acest lucru a avut urmări, astfel că a rămas în urmă la şcoală, atât din punct de vedere social, cât şi academic. Fiind singur la părinţi şi destul de timid, i-a fost dificil să-şi facă noi prieteni. Şi de parcă nu era destul de rău, se chinuia mult mai mult decât alţi copii când venea vorba de citit. Ura şcoala pentru că îi era greu. De nenumărate ori, atunci când îl luam de la şcoală după ore, urca în maşină şi începea să plângă. Se întâmpla aproape în fiecare zi de şcoală.

Ca mamă, era o tortură să-mi privesc copilaşul de şase ani care era atât de sensibil. Voiam să plâng cu el. Depusesem eforturi enorme şi îndelungate în privinţa cititului şi încă nu eram siguri dacă va primi nota de trecere. În unele seri, după ce mă asiguram că doarme, plângeam. Mi se rupea inima pentru scumpul meu băieţel şi oricât de multe modalităţi încercasem pentru a-l ajuta, continuam să mă întorc la una singură: rugăciunea. Şi ne-am rugat. În fiecare dimineaţă, în drum spre şcoală, el şi cu mine îi ceream lui Isus să-l ajute la şcoală în acea zi. Mă rugam pentru el pe tot parcursul zilei şi în fiecare seară ne rugam din nou, după ce îl înveleam pentru culcare.

Într-o seară, la un grup de studiu pentru femei, am solicitat rugăciuni pentru situaţia mea. După ce am povestit despre ce e vorba, ne-am rugat împreună. După ce studiul s-a terminat, m-a abordat una dintre participante. Mi-a spus că este profesoară specializată în identificarea problemelor de citire ale elevilor. Ea s-a oferit să lucreze cu copilul meu şi să-l ajute să citească. Am început procedura imediat. De fapt, am început să-mi duc băiatul la ea acasă chiar de săptămâna aceea. Lucrând cu ea, iar apoi continuând să trudească acasă, micuţul meu şi-a îmbunătăţit capacitatea de a citi. Ce răspuns la rugăciune! Şi ce bucurie am avut când a trecut de clasa întâi!

Doamne, Îţi mulţumesc că simţi fiecare durere din inima unui părinte care suferă pentru copiii lui! îţi mulţumesc că ne răspunzi la rugăciuni şi ne ajuţi să găsim soluţii!

Bonnie Nyachae

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor