Disciplină insuflată de Hristos

Este adevărat că orice pedeapsă deocamdată pare o pricină de întristare, şi nu de bucurie, dar mai pe urmă aduce pe cei care au trecut prin şcoala ei rodul dătător de pace al neprihănirii. Evrei 12:11

Trebuie să fii mult mai severă cu ea. Ia atitudine. Cedezi prea uşor.” I-am aplicat lui Michelle o palmă pe funduleţ, am ridicat-o şi am aşezat-o din nou în patul matrimonial. Eram în casa unor prieteni, încercând să-mi pun copilul la somn pentru a mă putea alătura adulţilor din camera de zi. Ne chinuiam de mai mult de 30 de minute. Am aşezat-o în pat, implorând-o să rămână acolo, amintindu-i că, dacă nu ascultă, avea să fie pedepsită. Dar cu niciun chip nu asculta.

Prietenii mei erau convinşi că fac o greşeală, dar, după 45 de minute de această rutină, am împachetat-o pe Michelle, iar noi două am plecat acasă, unde a adormit imediat în pătuţul ei. Eram extenuată, dar nu puteam dormi, fiind necăjită de acest incident.

Dimineaţa următoare, când i-am schimbat scutecul, am văzut pe funduleţul ei urme de la palmă. Am fost distrusă. Disciplina este un subiect complicat. Nu există nicio soluţie care să poată fi aplicată tuturor, dar există câteva principii orientative care ar putea fi utile în momente de ezitare.

Niciodată nu aplica disciplina când eşti plin(ă) de furie. Uneori comportamentul copilului necesită măsuri drastice, dar acestea pot fi aplicate într-o manieră calmă şi fără a judeca. Ţine-ţi emoţiile sub control în fiecare moment.

Ascultă sfaturile altora, dar aminteşte-ţi că tu eşti părintele şi tu îţi cunoşti copilul mai bine decât oricine. Dacă nu aş fi fost presată, nu mi-aş fi pălmuit copilul aşa cum am facut-o în noaptea aceea. Sunt responsabilă pentru acel comportament, totuşi îmi doresc să fi fost responsabilă înainte să fi fost motivată de prieteni.

Dragostea acoperă o sumedenie de păcate. Când este nevoie să aplici disciplina, aminteşte-ţi ca aceasta să fie urmată de dragoste statornică. Lecţiile sunt asimilate cel mai bine când sunt urmate de fapte care demonstrează dragoste.

Regret acea noapte până azi, dar m-a făcut să realizez că Dumnezeu mă trage la răspundere pentru copiii cu care m-a binecuvântat. Răspund în faţa Lui, şi doar a Lui. El mi-a iertat păcatele, la fel şi Michelle.

Un ultim sfat: mâna care modelează un copil este mult mai eficientă atunci când este ţinută în mâna lui Hristos. Este uimitor cât de eficientă poate fi disciplinarea insuflată de Hristos.

Ajută-mă să-mi ţin mâna în mâna Ta, Doamne!

Candy Graves DeVore

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video