Primele lucruri în primul rând

Învaţă pe copil calea pe care trebuie s-o urmeze şi, când va îmbătrâni, nu se va abate de la ea. Proverbele 22:6

În casa noastră era desert doar în ocazii speciale sau atunci când aveam musafiri, iar Katie ştia că trebuie să mănânce „mâncare întăritoare pentru corp” înainte de desert. Într-o seară când aveam musafiri, lui Katie nu i-a prea plăcut mâncarea şi doar ciugulea din ea. Când i-am reamintit că, dacă nu va mânca, nu va primi desert, nu a părut prea supărată, fapt ce era surprinzător, pentru că în mod normal ea mânca cina fără nicio problemă – în mod special atunci când era şi desert.

Am luat farfuriile de pe masă şi am observat că nu terminase. Apoi am pus desertul în farfurii şi i-am servit pe toţi, dar nu şi pe Katie. S-a alarmat şi a întrebat unde este porţia ei. I-am reamintit că, deoarece nu mâncase „mâncarea întăritoare pentru corpul” ei, nu avea voie desert. Părea puţin derutată, dar apoi am putut vedea că i se aprinde un beculeţ, aşa că mi-a spus: „Dar mami, zona pentru mâncare întăritoare este plină, iar zona pentru desert este goală.” Ah, cât de mult voiam să îi dau şi ei acel desert! Dar nu puteam. Oricât de dificil a fost să am o faţă neutră şi să respect regula, aşa am făcut, iar ea îşi aminteşte această experienţă până în ziua de astăzi. A avut un impact deosebit.

Cât de mult timp ai putea duce tu sau copilul tău o viaţă sănătoasă mâncând doar desert? Probabil te gândeşti că nu foarte mult. Atunci mă întreb de ce unii dintre noi cred că pot menţine o viaţă de rugăciune sănătoasă alocându-I lui Dumnezeu şi rugăciunii timp doar cât „o gustare”.

Dacă investim timp „întăritor pentru corpul” rugăciunii, Dumnezeu ne va dota cu tot ce avem nevoie ca părinţi. Dacă investim doar timp de „gustare” pentru rugăciune, El nu va putea să ne ofere ce avem nevoie pentru a fi părinţii buni pe care copilul nostru îi merită şi de care are nevoie.

Este dificil să ne disciplinăm pentru a petrece mai mult timp valoros cu Domnul în această viaţă deja agitată, dar suntem chemaţi de Dumnezeu să facem exact acest lucru. Dacă îl punem pe El pe primul loc, El poate lucra prin noi pentru a atinge inimile copiilor noştri şi acest lucru va avea un impact deosebit pentru ceruri.

Îţi mulţumesc pentru că m-ai chemat să trăiesc o viaţă disciplinată, Doamne! Ajută-mă să fac aşa în fiecare zi!

Tawny Sportsman

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor