Un înger în Seattle

Nebunia este lipită de inima copilului, dar nuiaua certării o va dezlipi de el. Proverbele 22:15

Pe când ne aflam în vizită la nişte prieteni în Seattle, ni s-a făcut cunoştinţă cu o tânără familie creştină care avea un băieţel de doi ani. Era cel mai dulce, cuminte şi respectuos copil pe care l-am întâlnit vreodată. Prietenul care ne-a făcut cunoştinţă cu această familie l-a descris pe băieţel drept un înger. Mai mult, numele lui este Seraph, care este prescurtarea de la Serafim. Deşi eram proaspăt căsătoriţi şi nu aveam copii pe atunci, nu am uitat niciodată cât de impresionant era acest „îngeraş”.

Doi ani mai târziu, fiica noastră Eden şi-a făcut apariţia în vieţile noastre şi ne-am dat seama repede că parentingul este plin de provocări. Cea mai grea perioadă a fost atunci când fata noastră a început să se târască şi apoi să meargă. Era atât de entuziasmată că poate să se deplaseze singură, încât a început să se lupte cu somnul cu orice preţ. Deşi epuizată, refuza să doarmă, chiar şi noaptea. Drept urmare, familia noastră a ajuns foarte privată de somn şi morocănoasă.

Amintindu-ne de Seraph, i-am contactat mama şi i-am cerut sfaturi. Ea ne-a povestit despre nişte cărţi creştine care aveau ca temă educarea copiilor, pe care ea şi soţul ei îşi întemeiaseră filosofia parentală. Le-am comandat şi, of, ne doream să le fi citit mai devreme! Prima era o carte bazată în totalitate pe Biblie despre folosirea nuielei. Am început să punem în aplicare principiile cărţii pentru a o învăţa pe Eden să doarmă atunci când este obosită. Într-o săptămână, mergea la culcare fără nicio zarvă şi a început să doarmă mai mult ziua şi toată noaptea. Toţi am devenit mai fericiţi.

Înainte de a fi părinţi, ştiam de conceptul nuielei, aşa cum este prezentat în Biblie. Deşi niciunul dintre noi nu avea experienţe negative cu disciplina fizică, faptul că această metodă era controversată ne-a făcut temători să o încercăm. La fel cum crucea le poate părea prostească unora, cultura noastră presupune că învăţăturile practice ale Cuvântului lui Dumnezeu ar putea fi irelevante. Am învăţat prin acest experiment că modalităţile lui Dumnezeu sunt cu adevărat mai înalte decât ale noastre.

Tată, Îţi mulţumesc pentru Cuvântul Tău! Oferă-ne ajutor pentru a-l înţelege într-un mod corect, şi credinţă, curaj şi dragoste pentru a urma calea Ta, oriunde ne va duce aceasta!

Nick si Deanne Snell

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video