Disciplinează cu dragoste!

Este adevărat că orice pedeapsă deocamdată pare o pricină de întristare, şi nu de bucurie, dar mai pe urmă aduce pe cei care au trecut prin şcoala ei rodul dătător de pace al neprihănirii. Evrei 12:11

Femeile îşi pun profesia pe lista de aşteptare şi trec prin durerea sarcinii şi a naşterii pentru a avea un copil. Isus a spus: „Femeia, când este în durerile naşterii, se întristează, pentru că i-a sosit ceasul, dar, după ce a născut pruncul, nu-şi mai aduce aminte de suferinţă, de bucurie că s-a născut un om pe lume” (Ioan 16:21).

Chelsey era bucuria noastră. Cadoul nostru din cer. Un bebeluş minunat şi un copilaş grozav – ştiam că suntem binecuvântaţi. Din punctul de vedere al dezvoltării, depăşea cu mult graficul. A început să meargă la opt luni, iar la un an alerga şi vorbea fără oprire.

Odată cu mobilitatea ei sporită a venit şi declanşarea curiozităţii, iar de multe ori lucrul acesta era problematic. Atunci am aflat cât de greu era să impunem regulile pe care le instituisem pentru siguranţa ei. Disciplinarea este dificilă – şi nu doar la copiii noştri. Dar, fiindcă o iubeam pe Chelsey, trebuia să o disciplinez. De fiecare dată când fetiţa mea nu mă asculta, era trimisă la colţ pentru a reflecta asupra acţiunilor ei. Acolo este locul în care a învăţat să numere de la unu la zece.

Aşa mică cum era, îi explicam ce făcuse greşit şi că, pentru că o iubeam atât de mult, a trebuit să o pedepsesc. În timp ce ea plângea, plângeam şi eu. Datorită iubirii mele pentru ea, inima mea era îndurerată împreună cu a ei. Stăteam lângă ea pe timpul pedepsei şi număram împreună. Ştia că sunt acolo cu ea, chiar dacă nu făcusem nimic greşit. În timp ce aşteptam împreună, îi aminteam de fiecare dată de Dumnezeu şi de dragostea Lui.

Ca părinţi, nu ar trebui să ratăm nicio oportunitate, chiar şi atunci când îi pedepsim, de a le vorbi copiilor noştri şi de a-i învăţa despre dragostea uimitoare a lui Dumnezeu şi despre sacrificiul Lui pentru ei. Acest lucru va fi gravat în amintirea lor pentru vecie.

O, Tată, dă-mi înţelepciune pentru a disciplina şi ajută-mă să manifest dragostea Ta pentru micuţa noastră! Îţi mulţumesc!

Z. Kathy Cameron

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor