Puternic și măreț

[Ca să fiţi] întăriţi cu toată puterea, potrivit cu tăria slavei Lui. Coloseni 1:11

Copiii cu voinţă puternică sunt deseori greşit înţeleşi, fiind percepuţi drept necooperanţi sau sfidători. Definiţia unui copil cu voinţă de fier este un copil care ia propriile decizii şi care pare că vrea să alerge în cealaltă direcţie faţă de cea în care ar dori părinţii lui. Definiţia din dicţionar poate fi „îndărătnic”, sau „încăpăţânat”, ambele având conotaţii negative.

Dar există multe aspecte pozitive la o persoană cu voinţă puternică. Un astfel de copil are o perseverenţă de fier, dorinţă şi putere să-şi atingă obiectivele. Acesta este un lucru bun. Un astfel de copil nu se dă bătut uşor şi este de obicei consecvent şi determinat, rareori descurajat sau deznădăjduit. Este extrem de important să învăţăm un copil cu voinţă puternică să se angajeze în proiecte care merită efortul. Instruit corect, copilul cu o voinţă puternică va deveni o persoană cu convingeri puternice, care poate sta împotriva mulţimii şi poate rămâne neclintit, fără a fi influenţat de semeni.

Dar, dacă nu este îndrumat bine, un astfel de copil se va zbate să-şi împlinească propriile dorinţe. De exemplu, un copil care insistă să meargă afară în ploaie şi are un acces de furie dacă nu i se face pe plac are o voinţă puternică intr-un mod încăpăţânat, negativ.

Antrenorul echipei de fotbal american Dallas Cowboys, Tom Landry, obişnuia să spună: „Nu te ruga pentru o viaţă liniştită. Roagă-te să fii o persoană puternică.” Aceste cuvinte sunt exact ceea ce Biblia ne sfătuieşte aici. Roagă-te în fiecare zi pentru ca familia ta să fie în stare să ia decizii dificile bazate pe principiile lui Dumnezeu, astfel fiecare membru al ei va reuşi să rămână tare şi puternic.

În loc să te rogi ca micuţii tăi să aibă o personalitate blândă şi delicată, roagăte să fie puternici în convingeri, tari în credinţă şi în gândire şi să crească pentru a deveni tineri şi tinere de valoare pentru Dumnezeu.

Tată, chiar dacă ar fi mai uşor să cresc un copil ascultător, mă rog pentru copilul meu să fie puternic în faţa tentaţiilor şi a păcatului, tare în cuvânt şi faptă pentru Tine şi curajos chiar şi atunci când consecinţele vor fi dureroase pentru el!

Claudio şi Pamela Consuegra

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video