Gândeste-te la aceste lucruri

Încolo, fraţii mei, tot ce este adevărat, tot ce este vrednic de cinste, tot ce este drept, tot ce este curat, tot ce este vrednic de iubit, tot ce este vrednic de primit, orice faptă bună şi orice laudă, aceea să vă însufleţească. Filipeni 4:8

Ca părinţi, noi avem ocazia de a ne instrui copiii chiar de la naştere. Avem şansa de a stabili la ce să fie expuse minţile lor în proces de dezvoltare. Suntem responsabili pentru ceea ce ei vor auzi, gusta, vedea şi simţi.

Nu cu mult timp în urmă, o prietenă i-a cumpărat fetiţei noastre nişte cărţi şi cârduri grozave despre animale, de la un târg de obiecte folosite. Ele făceau parte dintr-un set care cuprindea şi DVD-uri. În timp ce ni le arăta, a realizat brusc că ce cumpărase era de fapt altceva decât ce se aşteptase. Cărţile erau pline de poze cu animale prădătoare, în habitatul lor natural. Prietena mea era îngrozită şi şi-a cerut scuze în repetate rânduri.

Această situaţie ne-a dat ocazia să vorbim despre cât de important este să ne dăm silinţa să protejăm inima şi mintea copiilor noştri. În loc să ne concentrăm pe realităţile lumii „naturale”, ar trebui să ne învăţăm copiii că moartea şi cruzimea nu sunt ceva natural. Dumnezeu nu a intenţionat niciodată ca animalele să se vâneze şi să se ucidă unele pe altele. Nu a dorit nici moartea copiilor Săi.

Apostolul Pavel a scris următoarele cuvinte pentru a ne ajuta să ne ţinem ochii aţintiţi spre cer: „Tot ce este adevărat, tot ce este vrednic de cinste, tot ce este drept, tot ce este curat, tot ce este vrednic de iubit, tot ce este vrednic de primit, orice faptă bună şi orice laudă, aceea să vă însufleţească.”

Într-o bună zi, când acest pământ bătrân va fi făcut nou, nu va mai fi suferinţă, nu va mai fi moarte, nu va mai fi tristeţe. Într-o bună zi, în cer va fi pace perfectă, armonie perfectă, dragoste perfectă. Acestea sunt lucrurile la care ar trebui să mediteze mintea noastră şi a copiilor noştri.

Doamne, ajută-ne să instruim mintea copiilor noştri să mediteze la ceea ce este adevărat, curat şi vrednic de iubit. Şi ajută-ne să fim conştiincioşi în selectarea lucrurilor pe care le-am pregătit pentru ei!

Christine Cillan Byrne

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video