De-a v-ați ascunselea

El a răspuns: „Ţi-am auzit glasul în grădină şi mi-a fost frică, pentru că eram gol, şi m-am ascuns.” Geneza 3:10

În casa noastră se joacă două versiuni de v-aţi ascunselea. Prima este amuzantă şi se întâmplă atunci când fetiţele mele mă pun să număr în timp ce ele fug şi se ascund de mine. Înainte de a-mi deschide ochii, urechile mele au detectat deja entuziasmul lor sonor. Nu este un mister prea mare. Fetele se ascund de obicei în dulap, sub pat sau sub o pătură. Ce mă fascinează este că, după ce le-am găsit şi începem altă rundă, uneori fug exact în aceeaşi ascunzătoare pe care tocmai o folosiseră.

A doua versiune de v-aţi ascunselea nu este atât de amuzantă. Începe la sunetul unui lucru stricându-se, spărgându-se sau când una dintre ele strigă: „Lasă-mă!” Cum este de aşteptat, le strig pe numele complet. Răspunde liniştea. Partea vinovată a găsit o modalitate de a dispărea. Când încep investigaţia, găsesc într-un final nişte fetiţe posomorâte în şifonier, sub masă sau în spatele canapelei. „De ce v-aţi ascuns?” este o întrebare la care ştiu deja răspunsul. Simţământul apăsător de teamă care vine la pachet cu buclucul şi cu anticiparea răspunsului meu le-a făcut să caute ascunzătoare. Poţi observa inutilitatea acestui gest? Unde în casă se puteau ascunde fetiţele mele şi să nu le pot găsi?

Acum imaginează-ţi-i pe primii doi copii ai lui Dumnezeu jucându-se a doua versiune a acestui joc. Apăsarea pe care o simt la gândul că sunt vinovaţi şi anticiparea răspunsului Tatălui i-au determinat să se ascundă. Îl aud pe Dumnezeu strigându-le numele, dar nu-şi pot înfrunta simţământul de vină stând în faţa Lui. Poţi vedea inutilitatea a tot ceea ce fac? Au încercat să se ascundă în grădina pe care Dumnezeu a adus-o la existenţă prin cuvântul Său. Unde se puteau ei duce pentru a scăpa de prezenţa Lui?

Fiicele mele învaţă că viaţa este mult mai bună atunci când recunosc că au făcut ceva greşit. Ascunsul face lucrurile mai complicate. Dacă te ascunzi este mai greu să primeşti ajutor. Ascunderea poate întârzia manifestarea harului. Eu aş prefera ca fetele mele să alerge la mine atunci când greşesc. Dumnezeu ar prefera să alerg la El atunci când fac propriile greşeli. De ce ne-am ascunde de dragoste?

Doamne, ajută-ne să alergăm la Tine atunci când am făcut ceva greşit! Ajută-ne să ne învăţăm copiii să facă la fel!

Pierre Quinn

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor