Începe cu Isus

Căutaţi mai întâi împărăţia lui Dumnezeu şi neprihănirea Lui, şi toate aceste lucruri vi se vor da pe deasupra. Matei 6:33

Cineva spunea odată: „Cel mai bun lucru pe care îl poate face un tată pentru copiii lui este să o iubească pe mama lor.” Sigur, revărsarea acelei afecţiuni va crea o atmosferă preţioasă acasă pentru copii, însă zicala subliniază mai mult stabilirea priorităţilor. Un tată care alege să manifeste atenţie şi grijă faţă de mireasa lui, în loc să vadă un meci de fotbal sau să meargă la pescuit, şi-a construit o viaţă foarte bine ordonată.

Un adevăr şi mai mare este că misiunea de cea mai mare importanţă pentru un părinte este să fie ancorat, înrădăcinat în Isus. Cum altcumva vom putea noi să îi învăţăm pe copii că Dumnezeu este dragoste? Fiecare decizie, activitate, obiectiv sau succes va decurge din caracterul sănătos al drumului alături de Dumnezeu.

Toate sfaturile din Noul Testament dedicate părinţilor evlavioşi au o nuanţă de transferabilitate: noi suntem după voia lui Dumnezeu; suntem conducători în casele noastre; iubirea şi înţelepciunea lui Hristos se transmit mai departe, prin copiii noştri. Deciziile luate cu privire la valorile de familie, disciplină, divertisment, închinare, reguli vor fi binecuvântate şi călăuzite atunci când ne îndreptăm spre Calvar.

Nu trebuie să ne temem că timpul nostru devoţional cu Hristos ne va lua din energia necesară pentru alte lucruri în casă. Isus petrecea uneori toată noaptea în rugăciune, apoi Se întorcea la treburile gălăgioase ale vieţii de zi cu zi şi la misiunea de a-Şi educa cei doisprezece apostoli mai grei de cap, ca un părinte.

În cartea Creştinism pur şi simplu, C.S. Lewis a încorporat un excepţional eseu în care vorbeşte despre viaţa liniştită, aşezată şi dinamica oamenilor care sunt înrădăcinaţi confortabil în identitatea lor de creştin. „Propriile lor feţe sunt diferite de ale noastre; mai puternice, mai tăcute, mai fericite, mai radiante. (…) De obicei pare că au mult timp: te întrebi de unde vine.” Păi, timpul vine dintr-o viaţă ordonată care îl pune pe Isus pe primul loc. „Şi toate celelalte voi le veţi avea. Alelu, Aleluia!”

Tată, Te rog să ne faci să înţelegem importanţa cufundării vieţii noastre în Tine! Ajută-ne să lăsăm deoparte îngrijorările zilnice când venim în prezenţa Ta, ştiind că ne vei satisface toate nevoile! Umple-ne cu pacea Ta, o pace pe care restul lumii o va observa şi despre care va întreba de unde vine.

David B. Smith

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedentÖsszpontosíts Jézusra!
Articolul următorMinuni false