Conversaţii de seară

Lăsaţi copilaşii să vină la Mine şi nu-i opriţi, căci împărăţia cerurilor este a celor ca ei. Matei 19:14

Partea mea preferată din zi vine la finalul fiecărei zile, când îi învelim pe micuţi în pat şi le şoptim: „Noapte bună şi vise plăcute!” Ştiu că au existat momente când, ca un părinte ocupat ce sunt, am făcut acest lucru cu un oftat de uşurare, gândind: OK, acum pot face şi eu câte ceva! După o zi încărcată, abia aştept să am nişte timp pentru mine. Am învăţat totuşi că există o fereastră specială de timp în care îi putem asculta cu adevărat pe copiii noştri.

Când vine liniştea nopţii, se întâmplă ceva special. Fără distragerile vizuale, micile lor inimi sunt mai deschise pentru a povesti. Sunt relaxaţi şi ştiu că sunt în siguranţă acasă cu mama şi cu tata. Acesta este momentul în care ne putem povesti toate întâmplările zilei. Ce au pe suflet? Un prieten care s-a purtat urât, ceva amuzant care s-a întâmplat, o întrebare serioasă sau ceva pentru care vor să ne unim în rugăciuni de mulţumire lui Dumnezeu?

Mi-am încurajat întotdeauna băieţii să îşi împărtăşească gândurile şi sentimentele. Văd acest lucru ca pe o pregătire pentru a comunica eficient ca soţi şi taţi într-o bună zi. Acest mic efort în plus de a mă aşeza lângă ei şi de a-i asculta este important pentru ei. Pe măsură ce îşi deschid inima, li se clădeşte încrederea şi siguranţa, ştiind că sunt iubiţi. Pe parcursul acestor momente se formează o temelie solidă de încredere, care va constitui un avantaj în anii agitaţi ce vor urma.

Nu aşa ne simţim şi noi când venim la Tatăl nostru ceresc? Şi Dumnezeu vrea să comunice cu noi – să ne audă întâmplările amuzante de peste zi sau ceva ce ne apasă sufletul. Nimic din ce contează pentru noi nu este lipsit de importanţă pentru Dumnezeu.

După conversaţiile noastre de seară, obişnuiesc să le şoptesc copiilor mei: „Totul e bine. Dumnezeu este cu voi. Mami şi tati sunt aici.” Ei zâmbesc, închid ochii si adorm liniştiţi.

Tată ceresc, Îţi mulţumesc că Îţi iei timp să îmi asculţi inima! Ajută-mă să nu mă grăbesc când vine vorba de aceste momente preţioase cu copiii mei, ci să-i iubesc cu o inimă plină de ascultare!

Tami Faudi

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video