Un părinte adevărat

Căci tatăl meu şi mama mea mă părăsesc, dar Domnul mă primeşte. Psalmii 27:10

Am crescut într-o familie extrem de iubitoare. Eram săraci, dar ne aveam unii pe alţii. Eram înveliţi bine la culcare şi aveam seri de jocuri în familie. Practic, eu şi fraţii mei deţineam toată libertatea, dragostea şi suportul necesar pentru a ne forma o identitate. Ştiam că părinţii făcuseră sacrificii pentru ca noi să fim binecuvântaţi. Erau nişte părinţi adevăraţi. Lor le-am dedicat ultima carte pe care am scris-o.

După ce am crescut, am rămas surprinsă să observ cât de mulţi părinţi falşi existau. Părinţi, precum tatăl soţului meu, care îşi pedepseau copiii cu o palmă peste faţă. Şi ca părinţii multora dintre prietenii mei, care le împlineau nevoile financiare, dar nimic din punct de vedere emoţional, genul de părinţi care nu i-au îmbrăţişat niciodată sau care le-ar frânge visurile copilăreşti. Sunt foarte sigură că mulţi dintre aceşti părinţi nici măcar nu realizau pagubele produse. Ei pur şi simplu erau genul de părinţi pe care ei înşişi îi avuseseră. Dar acest ciclu nu trebuie să continue.

Dumnezeu este un Tată iubitor. Putem învăţa de la El ce înseamnă să fim părinţi adevăraţi – cum să trăim mai degrabă cu o atitudine de copii înfiaţi decât cu o atitudine de orfani.

Aşa că, indiferent ce părinţi ai avut, Dumnezeu Tatăl îţi va oferi libertatea, dragostea şi suportul necesar pentru a afla cine eşti. El a făcut sacrificii pentru ca tu să fii binecuvântat. El ţi-a dedicat o Carte.

Biblia este un loc grozav în care să cauţi sfaturi cu privire la ce înseamnă a fi părinte. În timp ce citeam ieri, în gând, în timpul micului dejun, copiii mei se comportau groaznic la masă. Am citit cu voce tare versetul la care eram din versiunea The Message a Bibliei: „Nu înfuleca mâncarea, nu vorbi cu gura plină.” (Proverbele 23:2). Copiii credeau că am inventat, aşa că a trebuit să le arăt textul scris.

Şi eu am fost surprinsă. Dar Cuvântul lui Dumnezeu seamănă cu sfaturile pe care le-ai primi de la un tată iubitor. El ne oferă sfaturi bune, deoarece doreşte ce-i mai bun pentru noi. El este singurul exemplu de care avem nevoie ca părinţi.

Doamne, ajută-mă să-mi iert propriii părinţi pentru orice durere pe care mi-au provocat-o şi învaţă-mă cum să-mi iubesc copiii la fel cum Tu mă iubeşti pe mine!

Angela Ruth Strong

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor