Aşteptarea în linişte

Domnul este bun cu cine nădăjduieşte în El, cu sufletul care-L caută. Bine este să aştepţi în tăcere ajutorul Domnului. Plângerile lui leremia 3:25,26

Când în casă sunt copii mici, nu se întâmplă prea des să se facă linişte. Iar, dacă se face linişte, se ridică întrebarea: „Ce fac? Sunt cumva în baie şi îndeasă hârtie igienică în toaletă? Nu cumva se acoperă cu loţiune de corp, complet îmbrăcaţi fiind? A descoperit careva ascunzătoarea pentru foarfece şi a început să execute tunsori gratuite?” Oricât de mult şi-ar dori părinţii pace şi linişte, sunetul liniştii este uneori mult mai alarmant decât cel mai strident ţipăt. Totuşi, în casa mea, cazul diametral opus acestora este solicitarea permanentă de ajutor. Aud: „Mami, mami, mami!” toată ziua. Şi de multe ori se referă la aceeaşi rugăminte. Le răspund copiilor, dar ei nu sunt în stare să aştepte răbdători să le îndeplinesc cerinţele.

Relaţia mea cu Dumnezeu rezonează uneori cu ceea ce se întâmplă în relaţia mea cu copiii. Mă trezesc uneori că fac multă gălăgie, cerându-I în mod repetat ajutorul şi încercând să-I captez atenţia. Uneori uit că Dumnezeu mă vede. El ştie ce fac. Îmi aude rugăminţile şi răspunde la ele în felul Său. Tot ceea ce trebuie să fac este să aştept răbdătoare. Aşteptarea cu răbdare, totuşi, poate fi una dintre cele mai grele sarcini de îndeplinit, iar capacitatea, sau incapacitatea, noastră de a aştepta cu răbdare este, bănuiesc, un indicator temeinic al nivelului nostru de încredere în Dumnezeu. Se obţine prin punerea încrederii în Acela pe care îl aşteptăm.

Îmi doresc să câştig încrederea copiilor mei, îmi doresc să aştepte să fac ceea ce am promis că voi face. Cu cât mai mult îşi doreşte Dumnezeu să aşteptăm cu răbdare? Cred că atunci când noi, ca părinţi, învăţăm să aşteptăm, devenim mult mai pregătiţi să îi învăţăm pe copiii noştri aşteptarea. Te provoc să-ţi sporeşti încrederea, aşteptând în linişte intervenţia Domnului!

Doamne, învaţă-ne cum să aşteptăm în linişte răspunsul Tău! Arată-ne cum să ne învăţăm copiii să aştepte în linişte! îţi mulţumim că ne răspunzi! 


Kelly D. Holder

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor