Păsări-colibri şi pinguini

Doamne, auzi-mi glasul dimineaţa! Dimineaţa eu îmi îndrept rugăciunea spre Tine şi aştept. Psalmii 5:3

Cu toţii cunoaştem diferenţele dintre pinguini şi păsările-colibri. Sunt două specii de păsări, dar trăsăturile comune se termină aici, deoarece pinguinii nu pot zbura, în timp ce păsările-colibri pot. Colibri sunt printre cele mai mici păsări, însă pot bate din aripi foarte rapid – de până la 80 de ori pe secundă -, astfel că pare mai degrabă că planează decât că zboară.

Planatul este costisitor – mult mai costisitor din punct de vedere metabolic decât orice alt tip de zbor -, dar, după cum o dovedeşte şi pasărea-colibri, nectarul dintr-o floare este o răsplată mult mai mare decât consumul de energie pentru a ajunge la nectar.

Pinguinii sunt foarte drăguţi. Ei sunt înotători excelenţi. Au fost protagonişti intr-un număr de filme, onorează copertele a numeroase cărţi şi calendare, dar acest lucru nu poate schimba faptul că pinguinii nu se pot ridica de la sol.

Te simţi vreodată ca un pinguin atunci când vine vorba de a înţelege nevoile copiilor tăi? Baţi din aripi cât de tare şi de repede poţi, dar prea adesea simţi că nu te vei ridica niciodată de la sol?

Ca părinţi, noi putem învăţa de la pasărea-colibri. Timpul pe care îl petrecem cu copiii noştri ar trebui să fie direct proporţional cu nevoile lor. Sunt momente în care va fi nevoie să „planăm” – să ne menţinem eforturile perioade mai lungi de timp pentru a împlini acele nevoi. Este costisitor. Este nevoie de rezervă energetică și, cel mai important, de mai mult timp de rugăciune. Aceasta înseamnă ori să ne trezim mai devreme, ori să stăm până mai târziu şi poate fi copleşitor atunci când ce uităm la programul şi aşa aglomerat.

În schimb, avem nevoie să începem să privim la timpul nostru de rugăciune ca la staţia noastră de alimentare. Aici este locul unde Dumnezeu ne poate oferi un alt puseu de energie, astfel încât nu doar să ne ridicăm de la sol, ci să şi planăm perioade importante de timp atunci când e nevoie. Când facem din El prioritatea noastră, vom descoperi că Dumnezeu este sursa lucrurilor de calitate.

Tată, Îţi mulţumim pentru credincioşia pe care ne-o arăţi! Ajută-ne să nu uităm niciodată că puterea cu care ne putem lua zborul vine din acele momente de linişte pe care le petrecem cu Tine!


Tawny Sportsman

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedentDe egyet cselekszem!
Articolul următorHristos Creator