Lasă-ti inima să strălucească!

Căci Dumnezeu, care a zis: „Să lumineze lumina din întuneric”, ne-a luminat inimile, pentru ca să facem să strălucească lumina cunoştinţei slavei lui Dumnezeu pe faţa lui Isus Hristos. 2 Corinteni 4:6

Băieţilor mei le place să picteze, să coloreze şi să decupeze inimioare pentru mine. Majoritatea lucrărilor lor de artă redau activităţile lor exterioare preferate şi cât de mult o iubesc pe mami.

În timp ce scriu aceste rânduri, mă uit pe fereastră. Soarele străluceşte prin geam şi pot vedea tot felul de pete şi dâre pe sticlă, mici amprente pretutindeni pe sticla cândva curată. Încep să zâmbesc, pentru că mi-l amintesc pe scumpul meu Samuel lipindu-şi recent o lucrare pe geam, cu mâinile lui preţioase lucrând conştiincios ca inima decupată de el să fie expusă într-un loc în care să o văd. Primul gând care mi-a venit când m-am uitat pe geam a fost că e foarte murdar, dar, uitându-mă mai atent, am văzut în mijlocul amprentelor o formă curată de inimă. Lumina soarelui ce bate prin geam o face vizibilă, reamintindu-mi de dragostea preţioasă a fiului meu pentru mămica lui.

Nu face oare Dumnezeu acelaşi lucru cu fiecare dintre noi? Lucrează asupra noastră cu mâinile Sale valoroase şi pline de iubire, decupându-ne şi perfecţionându-ne. Da, am fost luaţi în vizor, lipiţi, murdăriţi, dar respiră adânc! Gândeşte-te la imaginea de ansamblu a vieţii tale. Când totul este zis şi făcut, ce vezi? O poţi vedea? Pătrunzând prin aparenta dezordine a vieţii noastre, iubirea lui Dumnezeu străluceşte prin noi, ca manifestare vizibilă pentru toată lumea.

Eu o văd. Şi sunt sigură că şi alţii o văd.

Dacă geamul meu nu ar fi fost acoperit de acele mici amprente, niciodată nu aş fi văzut acea inimă specială. Nu ar fi ieşit în evidenţă. Dumnezeu este minunat!

Tată ceresc, Îţi mulţumesc pentru dragostea Ta! Îţi mulţumesc că, indiferent dacă par dezordonate şi pătate de grijile vieţii, vieţile noastre sunt mai mult decât atât! Noi suntem operele Tale de artă, mesajul Tău de dragoste pentru lumea din jurul nostru. Ajută-ne să nu ne concentrăm atenţia atât de mult pe pete încât să uităm să observăm frumuseţea dragostei Tale! Amin!


Tami Faudi

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor