Valurile unui râu tumultuos

Căci n-avem un Mare-Preot care să n-aibă milă de slăbiciunile noastre, ci Unul care în toate lucrurile a fost ispitit ca şi noi, dar fără păcat. Să ne apropiem dar cu deplină încredere de scaunul harului ca să căpătăm îndurare şi să găsim har, pentru ca să fim ajutaţi la vreme de nevoie. Evrei 4:15,16

Acum o lună am mers într-o excursie cu cortul împreună cu prietena mea cea mai bună şi cu băieţii ei. Curând am ajuns la un râu care clipocea şi strălucea şerpuind la vale. În timp ce ne plimbam pe mal, am găsit un băţ ce putea fi folosit drept baston de unul dintre băieţii mai mici, pentru a călca mai bine pe pietrele alunecoase ale râului. Ne plăcea să ne jucăm în apă, în micile valuri, acolo unde erau mici baraje din pietre.

Într-o după-amiază m-am aşezat pe un astfel de mic baraj şi am lăsat apa să curgă pe lângă mine. Băieţii se prefăceau că sunt corăbii pe apă. Se distrau de minune. Băiatul cu băţul a vrut să-l folosească pe post de barcă, urmărindu-l cum este luat de curent şi adus până la mine. A funcţionat bine, până când a încercat să îl lanseze pe partea cealaltă a barierei de pietre. Curentul era foarte puternic acolo şi a dus băţul departe de mine. Oricât de mult încercam să-l ajung, acesta era tot mai departe şi a tot plutit în depărtare, până ce s-a pierdut complet. Pentru noi poate fi un simplu băţ, dar m-a făcut să mă gândesc la cât de imprudenţi suntem şi cum ne place să întindem coarda cu Dumnezeu. El ne oferă uneltele de care avem nevoie să navigăm prin curenţii şi pe pietrele alunecoase ale vieţii, dar noi deseori credem că ştim mai bine, că un pic dacă trecem de barieră sigur n-are ce să ni se întâmple rău. Ne pierdem foarte repede stabilitatea şi suntem împinşi de curenţi din ce în ce mai departe de El.

Mâna lui Dumnezeu însă ne poate găsi oricât de departe plutim. Oh, ce bucurie simte atunci când în sfârşit ne întindem pentru a-L lua de mână şi ne trage apoi spre siguranţa braţelor Lui iubitoare!

Îţi mulţumesc, Doamne, pentru că îi salvezi pe copiii Tăi din curenţii vieţii şi stai alături de noi ori de câte ori trecem de barierele Tale de siguranţă!


Wanda L. Davis

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video