O chestiune de priorităţi

Căutaţi mai întâi împărăţia lui Dumnezeu şi neprihănirea Lui, şi toate aceste lucruri vi se vor da pe deasupra. Matei 6:33

Când copiii intră în tablou, viaţa se aglomerează. Existenţa ţi se schimbă drastic atunci când vine acasă primul copil, indiferent cât de organizat eşti. Viaţa tinde să se învârtă în jurul copiilor, iar timpul liber, dacă aveai timp liber înainte, este scump şi aproape inexistent.

Timpul pentru devoţional se evaporă foarte uşor când petrecem timp cu copiii şi facem tot ce presupune viaţa de părinte. Mereu există jucării de adunat, haine de spălat, vase de care să te ocupi, să nu mai zic de cumpărăturile şi treburile zilnice. Nu îţi trebuie mult până să te aglomerezi şi să uiţi de priorităţile spirituale.

Una dintre primele noastre priorităţi ca părinţi ar trebui să fie menţinerea unei relaţii strânse cu Dumnezeul şi Salvatorul nostru. Pe măsură ce copiii cresc, începem să ne închinăm cu ei înainte de culcare, dar, deşi acest obicei este unul bun, nu ar trebui să substituie timpul nostru personal cu Dumnezeu.

Lasă-ţi copiii să te vadă când îţi petreci timpul în devoţiune personală, în loc să-l amâni până după ce îi pui la culcare. Este mult mai bine să îţi iei timp pentru închinare când copiii sunt încă treji şi pot observa încă din primii ani că aceasta este o prioritate pentru tine. Vasele pot aştepta, împachetatul hainelor poate aştepta, jucăriile pot aştepta, pentru că închinarea este mult mai importantă.

Copiii noştri ne vor observa pe măsură ce cresc. Ce vor percepe ei ca fiind priorităţile noastre? Este foarte bine că ne văd dând cu aspiratorul, tunzând iarba, făcând curăţenie în garaj, citind şi relaxându-ne. Acestea sunt lucruri bune. Dar aminteşte-ţi că au nevoie să ne vadă că petrecem timp consolidându-ne relaţia spirituală cu Dumnezeu şi cu partenerul de viaţă. Dacă Dumnezeu a decis că este o prioritate să pună la dispoziţie un plan de salvare pentru noi, este numai corect ca noi să profităm de ocazie şi să ne luăm timpul necesar pentru menţinerea relaţiei cu El. Exemplul acesta are pentru copiii noştri beneficii eterne.

Doamne, Îţi mulţumesc pentru darul timpului! Ajută-ne să ne folosim timpul şi să facem din viaţa spirituală una dintre cele mai mari priorităţi, pentru a le oferi copiilor noştri un exemplu demn de darul Fiului Tău!


Gary Reinbold

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor