Viaţa pe banda de viteză

Veniţi la Mine, toţi cei trudiţi şi împovăraţi, şi Eu vă voi da odihnă. Matei 11:28

Încercând să menţinem în echilibru munca, întreţinerea gospodăriei, dusul şi adusul copiilor de la școală, programările la doctor, meciurile sau repetiţiile de după şcoală, sărbătorirea zilelor de naştere, muzica și alte activităţi extraşcolare, plus multe altele, uneori simţim că circulăm prin viaţă pe banda de viteză. Mai des când avem copii, iar şedinţele şi diferitele întâlniri parcă nu se mai termină, fiecare zi este o mare grabă, dar suntem foarte fericiţi să putem avea un Sabat la sfârşitul săptămânii, doar pentru a lua o gură de aer ca să ne revenim. Îţi sună cunoscut?

Pe lângă toată agitaţia şi forfota vieţii care demarează în jurul nostru, încearcă să îţi iei timp pentru a aprecia şi a te bucura în mod special de clipele petrecute cu copiii tăi. Ei cresc mult prea repede, iar într-o bună zi vei privi în urmă şi vei tânji după mai mult timp petrecut cu ei. Viaţa poate fi de-a dreptul stresantă şi nebunească uneori; bine, mai mult decât uneori, dar eu un învăţat să îmi iau timp special pentru a aprecia momentele prin care trec.

Am trei băieţi de vârste apropiate, iar atunci când erau mai mici, existau momente când viaţa părea un uragan de activităţi care trebuiau realizate pentru a duce până la capăt o zi sau o săptămână. Bucură-te de timpul pe care îl petreci cu ei şi preţuieşte fiecare clipă, dar nu uita să faci din Dumnezeu o prezenţă zilnică în viaţa ta, chiar dacă trebuie să te rogi în gând în timp ce alergi cu disperare să îndeplineşti toată agenda de activităţi!

Dezvoltă o relaţie cu Dumnezeu, iar El te va ajuta să găseşti bucurie şi satisfacţie în ocupaţiile de fiecare zi. El îţi poate acorda odihnă fizică şi mintală, de care fiind extrem de importantă. Nu poţi avea grijă de cei din jur dacă nu ai grijă de tine în primul rând. Este un proverb care zice: „Ia-ţi timp să miroşi trandafirii!” Când vei face aşa, vei realiza că ai de câştigat de pe urma creşterii copiilor la fel de mult cât au ei de câştigat.

Doamne, Te rog să ne ajuţi să ne luăm timp de pauză şi să conştientizăm prezenţa Ta, să nu ne lăsăm furaţi de banda de viteză, uitând să ne bucurăm de momentele simple şi preţioase din viaţă şi de relaţia noastră cu Tine!


Shirley Jones

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video