Prima zi de scoală

Eu aş vrea ca toţi oamenii să fie ca mine, dar fiecare are de la Dumnezeu darul lui: unul într-un fel, altul într-altul. 1 Corinteni 7:7

Copii mişunând. Copii agitaţi. Părinţi cu lacrimi în ochi. Aviziere încărcate. Bănci nou-noute. Blituri de aparate de fotografiat. Prieteni noi. Prieteni vechi. Este prima zi de şcoală, iar copiii au ajuns! în săptămânile care vor urma, fiecare colectiv de elevi îşi va contura propriul specific şi propria personalitate, în timp ce noii elevi îşi formează familia de la şcoală. Ca învăţătoare, am trecut prin experienţa primei zile de şcoală de aproape 30 de ori.

Una dintre cele mai dragi amintiri este cea a unei fetiţe ce ţopăia, în timp ce buclele îi jucau în toate direcţiile. Zâmbetul ei a durat aproape toată ziua. Un alt copilaş şi-a exprimat entuziasmul de a veni la şcoală aproape zilnic timp de două luni. Din nefericire, nu toţi copiii au parte de o tranziţie aşa de uşoară, însă cred că Dumnezeu l-a pus cu iubire în clasa mea pe fiecare copil, care este unic şi preţios.

Voi, părinţii, sunteţi cel mai important profesor pământean din viaţa copilului. Până acum, aţi anticipat cu nerăbdare fiecare etapă din viaţa lui. În această zi, prima lui zi de şcoală, vor apărea emoţii contradictorii. A sosit timpul să le daţi drumul, întrucât ei încep o nouă călătorie a cunoaşterii. Alţii vor fi de acum parte a procesului de educare şi de îndrumare a lor spre Mântuitorul.

Apelaţi la Hristos să vă îndrume spre o şcoală cu profesori care îl caută pe El! Rugaţi-vă pentru profesorii copilului şi pentru toate persoanele din şcoală care vor avea o legătură cu inima lui! Rugaţi-vă pentru el şi pentru interacţiunile pe care le va avea cu colegii! Rugaţi-vă pentru propria persoană, pentru a înţelege că aveţi nevoie în continuare de înţelepciunea şi puterea lui Dumnezeu!

În timp ce îl susţineţi şi colaboraţi cu copilul, cu şcoala copilului şi cu profesorii lui, veţi primi binecuvântările lui Dumnezeu în fiecare zi a procesului de învăţare. Veţi avea în continuare de jucat un rol major în procesul de învăţare şi îndrumare a copilului spre Hristos. Aveţi încredere în credincioşia lui Dumnezeu de a vă ajuta copilul să crească şi să devină persoana pe care El Şi-a dorit-o.

Doamne, inima mea este plină de recunoştinţă pentru binecuvântarea care o reprezintă copilului meu şi pentru talentele şi darurile unice pe care Tu i le-ai oferit! Te rog, umple-i inima cu bucuria învăţării şi cu o dragoste din ce în ce mai profundă pentru Tine!


Verna Reinbold

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video