Unic şi preţios

Şi chiar perii din cap, toţi vă sunt număraţi. Deci să nu vă temeţi: voi sunteţi mai de preţ decât multe vrăbii. Luca 12:7

Primul nostru copil a fost un bebeluş ca la carte. Se trezea la ora 7 dimineaţa şi adormea la ora 7 seara, cu ore regulate de masă şi somn în timpul zilei. Următorii doi copii nu prea au mai respectat textul „cărţii”. Nu mi-a luat mult să conştientizez că fiecare copil este unic şi preţios în felul lui, chiar dacă toţi erau băieţi.

A fost interesant să-i urmăresc cum cresc, cum se schimbă şi cum îşi conturează propriile personalităţi şi aptitudini. Au unele trăsături comune, în timp ce altele simt extrem de diferite, dar fiecare dintre ei este deosebit şi unic, exact aşa cum i-a creat Dumnezeu.

Ar fi fost minunat să fiu Maria, mama lui Isus, şi să-mi urmăresc copilul crescând şi devenind deosebit faţă de ceilalţi copii. Cei mai mulţi părinţi sunt foarte mândri să-şi vadă copiii excelând în lucruri dincolo de imaginaţia lor, dar cum se simţea Maria? Copilul ei a trecut prin nişte experienţe extraordinare, iar în final a şi murit pe cruce. Maria trebuie să fi avut o credinţă extraordinară. În primul rând, să creadă că fiinţa ce creştea în pântecele ei era Isus, Mesia. În al doilea rând, să îl lase să plece şi să devină această Persoană.

Trebuie să dobândim acea credinţă provenită din convingerea că Dumnezeu ne iubeşte copiii mai mult decât îi iubim noi. Ştiu că pentru unii acest lucru nu pare a fi posibil, dar El chiar îi iubeşte mai mult decât noi. Recitiţi versetul biblic de mai sus. El spune că noi suntem mai valoroşi decât multe vrăbii. Se referă la noi şi la copiii noştri.

Trebuie să ne dezvoltăm o acceptare totală, aşa cum avea Isus. Să fim în stare să acceptăm fiecare copil aşa cum Dumnezeu l-a creat să fie. Nu în conformitate cu dorinţele noastre, ci cu dorinţele Lui. Acesta nu este întotdeauna un lucru uşor, mai ales când temperamentul şi înzestrările copilului sunt diferite de ale noastre.

Martin Luther King Jr. a spus: „Am un vis în care cei patru copii ai mei vor trăi într-o zi într-o naţiune în care nu vor fi judecaţi după culoarea pielii, ci după caracter.”

Nu ar fi minunat să fie caracterul tuturor oamenilor ca acela al lui Isus?

Doamne, Îţi mulţumesc că ne-ai creat pe fiecare unici şi preţioşi! Ajută-ne să apreciem calităţile oamenilor care sunt diferite de ale noastre!


Tamara Michalenko Terry

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor