Fiecare copil este unic

Avem felurite daruri, după harul care ne-a fost dat. Romani 12:6

Dacă aveţi mai mulţi copii, atunci deja le-aţi observat unicitatea. Este uimitor cum copiii cresc în aceeaşi casă, merg la aceeaşi şcoală, sunt expuşi la acelaşi tip de mediu şi rămân totuşi atât de diferiţi.

Suntem deseori tentaţi să ne comparăm copiii. „De ce nu poţi lua note la fel de bune ca fratele tău?”; „Sora ta învaţă la pian, aşa vei face şi tu.” Scriptura ne reaminteşte astăzi că Dumnezeu ne-a creat pe fiecare dintre noi cu aptitudini şi daruri diferite. Dacă toţi am fi avut parte de aceleaşi daruri, am fi pierdut foarte mult din frumuseţea acestei vieţi.

Ca părinţi, avem nevoie să observăm unicitatea fiecărui copil al nostru. Ce daruri şi talente speciale vedem în ei? Cum îi putem încuraja şi dota pentru a-şi dezvolta la capacitate maximă acele daruri şi talente? Nu vă comparaţi copiii, ci bucuraţi-vă de acele lucruri care îi deosebesc! De exemplu, dacă vedeţi în copilul vostru aptitudini speciale şi un interes pentru astronomie, luaţi-l la bibliotecă şi căutaţi cărţi despre planete, stele şi programul spaţial.

Puteţi, de asemenea, să cumpăraţi sau să închiriaţi DVD-uri pe acest subiect. Dar asiguraţi-vă că toate aceste materiale sunt în concordanţă cu învăţăturile Bibliei. Avem ca părinţi o responsabilitate minunată dăruită de Dumnezeu, aceea de a dezvolta darurile fiecărui copil. Ne putem alia cu Divinul, după care să privim cum Dumnezeu deschide uşi pentru fiecare dintre copiii noştri, oferindu-le oportunităţi de a utiliza darurile primite pentru slujirea Lui.

Gândiţi-vă la o tapiserie frumos ţesută. Ceea ce o ridică la rangul de capodoperă este acea varietate de culori şi fire împletite. Acelaşi principiu se aplică şi la familiile noastre. Fiecare membru al familiei contribuie cu o trăsătură şi un dar diferit. Lăsaţi acea unicitate să strălucească! Bucuraţi-vă de trăsăturile diferite ale fiecărui individ, la fel de mult ca de frumuseţea întregului, atunci când vă bucuraţi împreună ca familie.

Reflectaţi asupra darurilor şi talentelor oferite de Dumnezeu fiecăruia dintre copiii pe care îi aveţi! Susţineţi-i şi căutaţi modalităţi de a-i încuraja să se dezvolte în domeniile lor de interes!

Doamne, deschide-ne ochii şi ajută-ne să recunoaştem unicitatea fiecăruia dintre copii! Ajută-ne să îi stimulăm să îşi folosească aptitudinile şi talentele în slujba Ta!


Claudio şi Pamela Consuegra

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor