Dragă Tată,

Bunătăţile Domnului nu s-au sfârşit, îndurările Lui nu sunt la capăt, ci se înnoiesc în fiecare dimineaţă. Şi credincioşia Ta este atât de mare! Plângeri 3:22,23

Iată-ne la începutul unui nou an şi, chiar dacă Tu nu eşti afectat de trecerea timpului, îţi mulţumesc pentru noile începuturi. Îndurările Tale sunt cu adevărat noi în fiecare dimineaţă, iar ca părinte ştiu că acest lucru e bun.

Mă uit la aceste feţişoare cu care Tu ne-ai binecuvântat şi văd atât de multe elemente pe care le recunosc: bărbia tatălui lor, ochii mei şi acele mici gropiţe din obraji care se formează odată cu fiecare zâmbet! Văd dragostea şi speranţa crescând în timp ce viaţa curge atât de rapid, că abia pot să-i ţin pasul.

Dar sunt multe lucruri a căror origine nu o recunosc la aceşti micuţi: încăpăţânarea celui mai mic, hotărârea celui mai mare. De unde apar aceste trăsături atât de devreme în viaţă? Am fost eu vreodată atât de încăpăţânată sau de sigură pe mine?

Ştiu că noul an va aduce multe zile pline de bucurii. Mă rog să-i putem conduce pe aceşti micuţi, prin exemplu, la picioarele Tatălui, precum un păstor blând îşi conduce oile. În timp ce ei înaintează în viaţa pe care Tu le-ai dat-o, mă rog să Te vadă pe Tine stând alături de ei. Mă rog să îşi folosească talentele dăruite de Tine pentru a se încredinţa cu hotărâre şi perseverenţă în mâna Ta.

Noul an va aduce şi zile grele. În fiecare an avem parte de ele. Observ cum lumea îi atrage pe copiii mei, împingându-i să ia decizii care sunt uneori descurajante sau sfâşietoare. Mă rog să le putem arăta, prin exemplul nostru, că Tu eşti un Dumnezeu care iartă. Iar vieţile noastre să demonstreze cum mila Ta are puterea de a transforma şi regenera.

Mă rog pentru răbdarea de a nu-i provoca şi pentru o dragoste care nu va înceta, nu va renunţa niciodată şi nu va îmbătrâni. Indiferent ce va aduce acest nou an, noi ne predăm în mâna Ta, Doamne! Ajută-ne să devenim părinţii pe care i-ai pregătit pentru aceşti micuţi!

Tată, Te rog, ajută-ne să creştem aceşti copii, aceste daruri preţioase pe care ni le-ai împrumutat, în aşa fel încât vieţile lor să Te onoreze!


Kimberley Tagert-Paul

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video