A doua zi, când a intrat Moise în cortul mărturiei, iată că toiagul lui Aaron, care era pentru casa lui Levi, înverzise, făcuse muguri, înflorise, și copsese migdale.
Numeri 17:8
Deși s-ar putea să pară o afirmație pretențioasă, migdalele sunt de fapt sâmburi de fruct, nu nuci. Migdalele sunt rude apropiate cu piersicile. În stadiile inițiale ale dezvoltării fructului, este greu de diferențiat o piersică de o migdală. Iar dacă ai avut vreodată curiozitatea de a sparge un sâmbure de piersică, vei recunoaște înrudirea dintre aceste două fructe: sâmburele de piersică arată întocmai ca un sâmbure de migdală în miniatură. Dar atunci când cele două fructe se maturizează, piersica devine fructul zemos pe care toți îl mâncăm cu plăcere, în timp ce fructul migdalei se transformă într-un înveliș scorțos, înăuntrul căruia se află sămânța și sâmburele de migdală.
Cele mai bune migdale din lume cresc în California, unde se obțin și cele mai mari recolte la hectar. Singurele locuri din lume unde se mai cultivă migdale în scop comercial sunt câteva țări din bazinul Mării Mediterane. Migdalele sunt foarte hrănitoare; sunt bogate în minerale ca magneziu și fosfor, nu conțin colesterol, și sunt bogate în acid linoleic, care este necesar pentru o piele sănătoasă. În lumea întreagă migdalele sunt considerate un aliment minunat. Unul dintre darurile speciale pe care Iacov i le-a trimis lui Faraon au fost migdalele.
În Biblie, Domnul folosește migdalul ca un simbol al bunăvoinței și purtării Sale de grijă față de poporul Lui. Atunci când urma să se decidă ce trib avea să slujească drept lider spiritual peste copiii lui Israel, Dumnezeu i-a cerut lui Moise să pună pe reprezentanții fiecărui trib să aducă un toiag la cortul întâlnirii. Ei urmau să-și lase toiegele acolo peste noapte, iar toiagul tribului ales avea să înflorească. A doua zi toiagul lui Aaron nu numai că înflorise ci și rodise migdale.





