UN FLUTURE DE 1800 DE DOLARI

Căci aţi fost cumpăraţi cu un preţ. Proslăviţi dar pe Dumnezeu în trupul şi în duhul vostru, care sunt ale lui Dumnezeu.
1 Corinteni 6:20

În 1966, un colecţionar de fluturi a plătit 1800 de dolari pentru un exemplar extrem de rar, din specia de fluturi aripă-de-pasăre din Insulele Solomon. Aripă-de-pasăre sunt cei mai mari dintre toţi fluturii, unii având o întindere a aripilor care depăşeşte 25 cm.

Cei mai mulţi fluturi sunt viu coloraţi şi fac foarte atractivă orice colecţie de fluturi. De obicei pot fi obţinuţi de la comercianţi, la preţuri care variază de la doi dolari până la 60 sau 70 de dolari bucata, în funcţie de specie şi de raritatea ei. Dar colecţionarul care a plătit 1800 de dolari pe un fluture trebuie să şi-l fi dorit foarte mult. Preţul oricărui lucru este deseori stabilit de ceea ce cineva este dispus să plătească pentru el.

Fluturii aripă-de-pasăre trăiesc în pădurile deschise din Australia, Noua Guinee şi Insulele Solomon, la vest de India. Multe dintre specii sunt numite după renumite personalităţi naţionale şi internaţionale, aşa că există specii de fluturi aripă-de-pasăre numite Regina Victoria sau Rajahul Brooke.

Când eram mic, obişnuiam să visez că mergeam în jungle îndepărtate, ca să colecţionez fluturi. Mă imaginam un comerciant important, aducând sute de specimene extrem de rare, pe care să le vând sau să le schimb cu alţi colecţionari. Normal că niciodată n-aş fi vândut sau schimbat un fluture pe care nu-l aveam în colecţia mea. Deşi, în realitate, colecţia mea consta cel mai mult din fluturi pe care puteam să-i prind lângă casa noastră din dealurile din Tennessee, imaginaţia mea ajungea foarte departe.

Nu-i aşa că te gândeşti că cel care a plătit 1800 de dolari pentru acel aripă-de-pasăre a avut grijă în mod special de el? Poţi fi sigur ca da! Când cunoaştem valoarea unui lucru, tindem să-l apreciem mai mult. Pavel spunea bisericii din Corint că suntem cumpăraţi cu un preţ. Acel preţ a fost viaţa lui Isus şi nu există un preţ mai mare. Dacă Isus şi Tatăl ne-au considerat atât de valoroşi, n-ar trebui să facem tot ce putem ca să ne arătăm recunoştinţa dovedind un caracter cât mai frumos, ca şi alţii să dorească să aibă caractere frumoase?

Ferestre spre lumea lui Dumnezeu
Ferestre spre lumea lui Dumnezeu
Aceste meditații zilnice pentru copii cu vârste începând cu 8 ani au fost scrise de James Tucker, un pasionat al naturii. Fiecare meditație ne oferă o imagine a Creatorului nostru prin intermediul lucrării Sale. De-a lungul acestei cărți, vei afla informații fascinante despre natură, care dezvăluie puterea de creație genială a lui Dumnezeu și, de asemenea, simțul Său al umorului. Caracterul Său va prinde viață mai mult ca niciodată și, fără îndoială, te vei trezi uimit și inspirat să continui să explorezi mai mult despre cea de-a doua carte a lui Dumnezeu, natura.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor