ORB LA CULORI

Dar, după cum este scris: „Lucruri pe care ochiul nu le-a văzut, ….. și la inima omului nu s-au suit, aşa sunt lucrurile pe care le-a pregătit Dumnezeu pentru cei ce-L iubesc.”
1 Corinteni 2:9.

A fi daltonist, aşa cum probabil ştii, nu înseamnă întotdeauna a nu vedea deloc culorile. Cei mai mulţi oameni care au daltonism pot vedea toate culorile, mai puţin roşu şi verde. Acest lucru devine o problemă pentru şoferii care nu pot distinge respectivele culori, pentru că nu pot observa diferenţa dintre culoarea roşie şi culoarea verde ale semaforului.
Pentru o astfel de persoană, aceste culori apar gri şi trebuie să înveţe poziția lor ca să răspundă semnalelor. O formă mult mai rară de daltonism (orbire la culoare) este aceea în care o persoană nu poate vedea albastru şi galben. Foarte rar, există oameni care sunt, de fapt, total orbi la culoare, care nu pot vedea deloc culorile.

Din anumite motive, bărbaţii sunt mai frecvent orbi la culoare decât femeile. Aproape unul din fiecare doisprezece bărbaţi este cel puţin parțial daltonist, dar nu mai mult de 1 din 200 de femei are această problemă.

Nu vei întâlni, probabil, niciodată o persoană total oarbă la culoare, pentru că astfel de persoane sunt foarte rare. O astfel de persoană vede totul în diferite umbre de gri, ceea ce este cumva asemănător cu a privi un peisaj în lumina lunii. În lumina amurgului, receptorii de culoare din ochii noştri nu sunt activi şi noaptea nu putem vedea culorile, dacă nu există suficientă lumină. Dar o persoană care este oarbă faţă de culori are tot timpul această problemă, indiferent de cât de multă lumină este prezentă.

Se credea odată că animalele nu percep culorile. Acum, oamenii de ştiinţă au aflat că, exceptând animalele nocturne, care trăiesc în absenţa luminii, cele mai multe creaturi văd unele culori. De fapt, ca şi în cazul albinei care caută nectar, uitându-se după centrul galben al unei flori, viețile unor animale depind de percepţia de culoare pe care o au.

O persoană total oarbă faţă de culori care merge în cer, ca şi persoana oarbă de alt fel, va primi un dar în plus. Ce privelişte va fi pentru el când, pentru prima dată, el va vedea toate culorile lui Dumnezeu în perfectă armonie şi strălucire, aşa cum nimeni dintre noi nu poate vedea acum!

Ferestre spre lumea lui Dumnezeu
Ferestre spre lumea lui Dumnezeu
Aceste meditații zilnice pentru copii cu vârste începând cu 8 ani au fost scrise de James Tucker, un pasionat al naturii. Fiecare meditație ne oferă o imagine a Creatorului nostru prin intermediul lucrării Sale. De-a lungul acestei cărți, vei afla informații fascinante despre natură, care dezvăluie puterea de creație genială a lui Dumnezeu și, de asemenea, simțul Său al umorului. Caracterul Său va prinde viață mai mult ca niciodată și, fără îndoială, te vei trezi uimit și inspirat să continui să explorezi mai mult despre cea de-a doua carte a lui Dumnezeu, natura.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video