PASĂREA CU CIOCUL CORN-ROȘU

Isus i-a răspuns: „… păsările cerului au cuiburi; dar Fiul omului n-are unde-Și odihni capul.”
Matei 8:20

Dintre toate păsările care îşi fac cuiburi în lume, unele dintre cele mai ciudate sunt păsările corn-roşu, o familie de păsări care trăiesc în Asia şi în Africa. Acestea au ciocuri enorme, curbate în jos, având, de obicei, în vârf, un capac grotesc.

Corn-roşu, care măsoară 43 de cm, caută o scorbură de copac destul de mare ca să-şi poată adăposti femela. Când găseşte una potrivită, o gaură abandonată de vreo ciocănitoare, de obicei, femela corn-roşu adună cocoloaşe de noroi din albia unui râu şi le duce în ciocul ei mare până la locul cuibului. Cu atenţie, ea construieşte un zid care, în cele din urmă, o va închide înăuntru. Când a mai rămas doar o gaură mică în zid, pasărea priveşte pentru ultima dată în jur şi se înghesuie înăuntru. Folosind noroiul care a căzut înăuntrul scorburei, ea închide intrarea, lăsând doar o crăpătură îngustă, prin care să-i treacă ciocul. Pe aici o va hrăni, un timp, masculul ei.

Femela stă închisă în cuib timp de patruzeci de zile şi nopţi, în timpul cărora depune ouăle şi îşi face datoria de mamă. În cea de a douăzecea zi, ouăle eclozează şi, curând, spaţiul din cuib devine foarte mic. Când puii au cam douăzeci de zile, mama sparge o gaură suficient de mare prin care să iasă.

Imediat ce mama lor pleacă, puii sigilează din nou ieşirea, folosind drept ciment nişte fructe de pădure lipicioase. Familia din cuib este din nou protejată de şerpi, maimuţe şi alţi prădători. Cam după şase săptămâni, puii fac o gaură suficient de mare prin care să poată ieşi.

Unele păsări pot avea cuiburi mai confortabile decât corn-roşu, dar puţine au cuiburi mai sigure decât el.

Când ne gândim la siguranţă, ne amintim de Isus. El a lăsat siguranţa cerului şi a venit pe acest pământ când, după toate aparenţele, aici nu avea nici un fel de siguranţă. El nu avea o casă a Lui, nici bani, ci doar hainele pe care le purta. Aşa cum a şi arătat, vulpile au vizuini şi păsările cerului au cuiburile lor, dar El nu avea o casă. El a renunţat la toate acestea pentru noi.

Ferestre spre lumea lui Dumnezeu
Ferestre spre lumea lui Dumnezeu
Aceste meditații zilnice pentru copii cu vârste începând cu 8 ani au fost scrise de James Tucker, un pasionat al naturii. Fiecare meditație ne oferă o imagine a Creatorului nostru prin intermediul lucrării Sale. De-a lungul acestei cărți, vei afla informații fascinante despre natură, care dezvăluie puterea de creație genială a lui Dumnezeu și, de asemenea, simțul Său al umorului. Caracterul Său va prinde viață mai mult ca niciodată și, fără îndoială, te vei trezi uimit și inspirat să continui să explorezi mai mult despre cea de-a doua carte a lui Dumnezeu, natura.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor