CÂND MANA A CĂZUT ÎN ANGOLA

Pâinea noastră cea de toate zilele dă-ne-o nouă astăzi.
Matei 6:11

În 1939 în Angola, Africa, a fost o secetă foarte mare, care a afectat una dintre staţiunile misionare de acolo. Din cauză că n-a crescut nici un fel de recoltă, hrana din staţiune s-a împuţinat din ce în ce mai mult, până când, în aprilie, nu mai era deloc.

Directorul misiunii, care era dintre localnici, era plecat când hrana s-a terminat, aşa că soţia lui a chemat o adunare de rugăciune şi cei cincizeci de locuitori ai misiunii s-au adunat să se roage pentru hrană.

În timp ce discutau după serviciul divin, fiica directorului a ieşit afară. După puţin timp, ea s-a întors entuziasmată, cu mâinile pline de ceva alb, pe care îl mânca cu poftă.

Ea a povestit că văzuse trei europeni care i-au spus: „fetiţo, Dumnezeu a răspuns rugăciunilor voastre. El v-a trimis mană. Este mană. Ia şi mănâncă!”

Toţi cei care fuseseră la întâlnirea de rugăciune au ieşit afară şi, bineînțeles, pământul era acoperit cu o substanţă albă, dar nu se vedea nimeni care să fi făcut asta. Când au gustat-o, era dulce ca mierea şi deosebit de săţioasă.

Mana a căzut timp de trei zile, dar, spre deosebire de mana biblică, aceasta nu s-a stricat. Oamenii de la misiune au umplut toate vasele, castroanele şi toate containerele pe care le-au putut găsi. Această hrană i-a susţinut până la seceriş.

Nimeni n-a văzut mana căzând. Era acolo după ce soarele usca roua, dimineaţa. Se găsea doar pe cei patruzeci de acri de pământ ai misiunii.

Directorul misiunii s-a întors la timp ca să fie şi el martor la miracol. Simţind că nimeni nu va crede, el a trimis un vas cu mană la birourile Diviziunii Sud-Africane.

Când eram mic, a fost una dintre cele mai mari plăceri ale mele să văd această mană într-o sticlă mică şi să ascult istorisirea spusă de fratele E.L. Cardey, atunci misionar din Africa. În 1970, fratele Cardey a spus mamei mele că el încă mai avea din mană.

Au fost critici care au spus că „mana” nu era altceva decât o substanţă care picură din anumiţi arbori de cauciuc din Africa. Numai că singurii copaci de pe teritoriul misiunii erau portocali.

Ferestre spre lumea lui Dumnezeu
Ferestre spre lumea lui Dumnezeu
Aceste meditații zilnice pentru copii cu vârste începând cu 8 ani au fost scrise de James Tucker, un pasionat al naturii. Fiecare meditație ne oferă o imagine a Creatorului nostru prin intermediul lucrării Sale. De-a lungul acestei cărți, vei afla informații fascinante despre natură, care dezvăluie puterea de creație genială a lui Dumnezeu și, de asemenea, simțul Său al umorului. Caracterul Său va prinde viață mai mult ca niciodată și, fără îndoială, te vei trezi uimit și inspirat să continui să explorezi mai mult despre cea de-a doua carte a lui Dumnezeu, natura.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video