LISTA VIEŢII

Bucuraţi-vă că numele voastre sunt scrise în ceruri.
Luca 10:20

Câte varietăţi de păsări crezi că poţi găsi într-o zi, într-un an sau într-o viaţă? Există cam 800 de feluri de păsări în America de Nord. Este o adevărată provocare să vezi cât de multe poţi găsi. Doar un singur om a găsit mai mult de 700 în toată viaţa sa; nu mulţi au văzut aproximativ 600. Dar într-un an? Există doar cinci persoane care au găsit mai mult de 600 de specii de păsări într-un an, în America de Nord.

Cele mai multe păsări găsite de o persoană într-o singură zi au fost 214. Acest record a fost atins de.un tânăr texan în 1973. Ca să-l atingă, el a călătorit mai mult de 800 km în acea zi.

Astfel de recorduri sunt foarte greu de atins, dar nu trebuie să atingi recorduri ca să te bucuri remarcând păsări. Este la fel de plăcut să găseşti o pasăre nouă în curtea ta cum este pentru un căutător de păsări în lume să vadă o pasăre nouă în Borneo.

Am un prieten care pune un dolar la colectă pentru fiecare tip de pasăre pe care el sau fiul lui a găsit-o în curtea lor într-un an. Acesta a fost modul lor de a-I mulţumi lui Dumnezeu pentru varietatea de păsări care au făcut din curtea lor un loc interesant.

Cel mai important lucru pe care trebuie să ţi-l aminteşti, dacă ţii o listă cu păsări, este că asta trebuie să însemne ceva special pentru tine. Trebuie să pui pe listă doar acele păsări pe care le cunoşti destul de bine ca să le identifici.

Este o adevărată recompensă să mergi prin pădure sau lângă un lac şi să vezi o pasăre cunoscută. Simţi că ai întâlnit un prieten. Şi este o adevărată plăcere să găseşti o pasăre nouă şi să-i afli singur numele. E ca şi cum ți-ai face un nou prieten.

Şi Isus are o listă cu prieteni. Nu prieteni păsări, ci oameni. În cer, El face o listă cu toţi cei care Îl ascultă şi Îl iubesc. Această listă va însemna foarte mult, desigur, când El Se va întoarce pe pământ. Este şi numele tău pe lista Lui?

Ferestre spre lumea lui Dumnezeu
Ferestre spre lumea lui Dumnezeu
Aceste meditații zilnice pentru copii cu vârste începând cu 8 ani au fost scrise de James Tucker, un pasionat al naturii. Fiecare meditație ne oferă o imagine a Creatorului nostru prin intermediul lucrării Sale. De-a lungul acestei cărți, vei afla informații fascinante despre natură, care dezvăluie puterea de creație genială a lui Dumnezeu și, de asemenea, simțul Său al umorului. Caracterul Său va prinde viață mai mult ca niciodată și, fără îndoială, te vei trezi uimit și inspirat să continui să explorezi mai mult despre cea de-a doua carte a lui Dumnezeu, natura.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video