PEŞTI TROPICALI ÎN LIBERTATE

Dar mulţumiri fie aduse lui Dumnezeu care ne dă biruinţa prin Domnul nostru Isus Hristos!
1 Corinteni 15:57

Ştiai că afacerea cu peşti tropicali în Statele Unite este o industrie de 35 de milioane de dolari anual, cu ferme de acest gen de peşti răsărind peste tot în Sud, în timp ce exploratorii cercetează lumea pentru specii mai noi şi mai exotice care să fie cumpărate de colecţionarii de peşti? Şi ştiai că, drept rezultat, aceşti frumoşi peşti tropicali, pe care poate îi ai într-un acvariu şi care sunt în vitrinele magazinelor, creează o mare problemă în Florida?

Lucrurile stau cam aşa: ca să se acopere cererile gigantice de peşte, ale comercianţilor de pe tot continentul, au fost construite mari heleştee, care să permită fermierilor să crească mii de peşti tropicali în această ţară, fără să mai meargă la tropice. Dintre toate statele din Statele Unite, Florida are clima cea mai apropiată de condiţiile tropicale, şi de aceea, creşterea de peşti a înflorit acolo.

Dar nu după mult timp, oamenii au început să observe existenţa unora dintre peştii tropicali cei mai obişnuiţi·în lacurile şi canalele din Florida de sud. Apoi, dintr-o dată, aceştia au fost pretutindeni, şi mulţi dintre peştii nativi au început să fie alungaţi de noii veniţi.
Vezi tu, fără inamici naturali în apele din Florida, multe dintre speciile de peşti tropicali nu aveau nimic care să îi oprească de la o creştere necontrolată.

Multe situaţii din viaţa noastră pot deveni mai complicate decât dorim noi. Lucruri mici au uneori tendinţa de a ne scăpa din mâini. Deseori lucrurile mici care par perfect inofensive şi, de fapt, de dorit la început, devin probleme foarte mari în cele din urmă.

Biblia ne sfătuieşte să fim cumpătaţi chiar în acele lucruri care sunt bune, pentru ca nimic să nu afecteze binele nostru spiritual. Dar şi când lucrurile ne scapă din mâini şi suntem într-o situație de necontrolat, putem totuşi, să câştigăm, dacă Îl lăsăm pe Isus să preia lucrurile. Mulţumiri fie aduse lui Dumnezeu, care ne dă biruinţa!

Ferestre spre lumea lui Dumnezeu
Ferestre spre lumea lui Dumnezeu
Aceste meditații zilnice pentru copii cu vârste începând cu 8 ani au fost scrise de James Tucker, un pasionat al naturii. Fiecare meditație ne oferă o imagine a Creatorului nostru prin intermediul lucrării Sale. De-a lungul acestei cărți, vei afla informații fascinante despre natură, care dezvăluie puterea de creație genială a lui Dumnezeu și, de asemenea, simțul Său al umorului. Caracterul Său va prinde viață mai mult ca niciodată și, fără îndoială, te vei trezi uimit și inspirat să continui să explorezi mai mult despre cea de-a doua carte a lui Dumnezeu, natura.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor