PORCUL SPINOS CEL PERSECUTAT

Deschide-ţi gura pentru cel mut, pentru pricina tuturor celor părăsiţi!
Proverbe 31:8

Acest text se referă la oamenii care nu pot vorbi pentru ei înşişi, în tribunal. Noi îl folosim pentru un animal, care nu poate vorbi pentru el însuşi.

Porcul spinos este un animal care îşi vede de treabă, nu iniţiază niciodată un atac şi este mulţumit să pască plante de pădure în timpul primăverii şi al verii şi să roadă coaja copacilor toamna şi iarna.

Totuşi, după ce omul a defrişat pădurile, lumea porcului spinos s-a schimbat. Necunoscând diferenţa, porcul spinos s-a îndreptat spre culturile oamenilor şi a început să mestece coaja stivelor de cherestea. Ca de obicei, când se iveşte un conflict între om şi animal, câştigă omul, în mod frecvent rezultând moartea animalului.

A fost un timp când porcii spinoşi ocupau toate zonele împădurite ale Statelor Unite, cu excepţia celor de pe valea fluviului Mississippi. Astăzi, ei· sunt, în principal, animale nordice, deşi adaptabilitatea lor le justifică apariția în deşerturile din Texas şi Mexic. Există şi în ţara ta porcul spinos?

Daunele făcute de porcul spinos sunt foarte mici, în comparaţie cu ce se spune despre el. Ca rezultat al exagerării şi interpretării greşite, prejudecata împotriva acestui animal relativ inofensiv încă există. Efectul unor porci spinoşi asupra unei stive de copaci este nimic în comparaţie cu dezastrul adus de foc, fungi, insecte şi practicile dăunătoare ale omului.

A fost o vreme când rolul porcului spinos în natură era unul important. El subţia porţiuni de teren în pădure astfel că noi copaci şi plante puteau primi lumina soarelui de care aveau nevoie pentru o creştere adecvată. Iar trunchiurile uscate ale copacilor ancoraţi de porcii spinoşi ofereau locuinţe ciocănitoarelor şi altor păsări care mănâncă insecte dăunătoare lemnului.

Când omul devine zgârcit şi încearcă să distrugă un animal ca porcul spinos, reuşeşte, de obicei, doar afectarea echilibrului şi înrăutăţirea condiţiilor de viaţă, atât pentru el cât şi pentru animal.

Din moment ce porcul spinos nu poate vorbi pentru el însuşi şi este unul dintre cei sortiţi să fie distruşi, trebuie să-l apărăm ori de câte ori putem.

Ferestre spre lumea lui Dumnezeu
Ferestre spre lumea lui Dumnezeu
Aceste meditații zilnice pentru copii cu vârste începând cu 8 ani au fost scrise de James Tucker, un pasionat al naturii. Fiecare meditație ne oferă o imagine a Creatorului nostru prin intermediul lucrării Sale. De-a lungul acestei cărți, vei afla informații fascinante despre natură, care dezvăluie puterea de creație genială a lui Dumnezeu și, de asemenea, simțul Său al umorului. Caracterul Său va prinde viață mai mult ca niciodată și, fără îndoială, te vei trezi uimit și inspirat să continui să explorezi mai mult despre cea de-a doua carte a lui Dumnezeu, natura.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video