NISIP MIŞCĂTOR

În adevăr, legea Duhului de viaţă în Hristos Isus m-a izbăvit de Legea păcatului şi a morţii.
Romani 8:2

Gerard H. Matthes, un expert în nisipuri mişcătoare, obişnuia să spună: „Orice persoană care părăseşte vreodată asfaltul, trebuie să ştie câte ceva despre nisipurile mişcătoare.” Matthes a explorat unele dintre cele mai primitive zone din America, pentru Centrul de Cercetări Geologice al Statelor Unite şi mare parte din cunoştinţele sale despre nisipurile mişcătoare provine din experienţă. Odată, într-o zonă cu nisip mişcător, el a petrecut opt ore târându-se 3 m spre siguranţă.

Nisipurile mişcătoare se formează când apa străbate în sus prin nisip. Soarele poate usca suprafaţa, prefăcând-o într-o crustă care pare nisip tare, aşa că este uşor să te poticneşti pe această capcană mortală. Totuşi, o persoană care ştie ce să facă, poate deseori să evite moartea, atunci când este prinsă în capcana nisipurilor mişcătoare.

Prima regulă este să nu te prinzi niciodată de ceea ce e în jur, ca să încerci să-ţi tragi afară picioarele. Dacă eşti în nisip cu adevărat mişcător, te vei scufunda până la genunchi aproape imediat şi orice mişcare disperată va face să te afunzi pur şi simplu, mai repede. Deşi este împotriva tuturor instinctelor de conservare, trebuie să cazi imediat pe spate şi să-ţi întinzi braţele. Cu greutatea distribuită pe o zonă mai mare, vei pluti mai uşor pe nisipul saturat. Strigă după ajutor şi spune celui care vine să te ajute cu un băţ, coardă sau orice altceva destul de lung ca să îi permită să stea pe pământ solid. Dacă nimeni nu este în jur, în mod conştient şi calm trage-ţi picioarele, care atârnă încă în jos, eliberate de strânsoarea nisipului. Apoi, încet, retrage-te pe pământ solid.

Ucigaşul, în nisipurile mişcătoare, este legea gravitaţiei. Atracţia naturală a pământului spre centrul său ne împinge în capcană. Dar legea plutirii ne va ajuta să ne salvăm, în această situaţie. Distribuindu-ne greutatea, suntem o povară mai uşoară pentru suprafaţa nisipului, profitând de o lege care ajută împotriva atracţiei gravitaţionale. Dumnezeu are legea Sa spirituală, aşa cum spune textul nostru de astăzi. Acceptând Duhul Sfânt în vieţile noastre, suntem salvaţi de legea păcatului, care ne atrage în jos, spre moarte veşnică.

Ferestre spre lumea lui Dumnezeu
Ferestre spre lumea lui Dumnezeu
Aceste meditații zilnice pentru copii cu vârste începând cu 8 ani au fost scrise de James Tucker, un pasionat al naturii. Fiecare meditație ne oferă o imagine a Creatorului nostru prin intermediul lucrării Sale. De-a lungul acestei cărți, vei afla informații fascinante despre natură, care dezvăluie puterea de creație genială a lui Dumnezeu și, de asemenea, simțul Său al umorului. Caracterul Său va prinde viață mai mult ca niciodată și, fără îndoială, te vei trezi uimit și inspirat să continui să explorezi mai mult despre cea de-a doua carte a lui Dumnezeu, natura.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor