MAIMUŢELE DE ORAŞ

Şi Domnul a zis: „Strigătul împotriva Sodomei şi Gomorei s-a mărit, şi păcatul lor într-adevăr este nespus de greu. De aceea Mă voi pogorî acum să văd dacă într-adevăr au lucrat după zvonul venit până la Mine.”
Geneza 18:20, 21

În India, maimuţele care, în mod normal, trăiesc în pădure, au adoptat un mod de viaţă complet nou. În loc să trăiască în vârfurile copacilor, ele trăiesc pe acoperişurile caselor şi în jurul clădirilor din oraşe şi sate.

Aceste maimuţe de oraş au învăţat să mănânce hrană gătită de om, în timp ce maimuţele din pădure mănâncă fructele şi frunzele care se găsesc în mediul lor. Un om de ştiinţă care studia comportamentul maimuţelor şi care a dorit să ştie cât de adânc sunt înrădăcinate aceste diferenţe, a oferit hrană naturală şi hrană gătită atât maimuţelor care trăiau în pădure cât şi celor care trăiau în oraş. Rezultatele au arătat că maimuţele din oraş erau complet adaptate vieţii lor în civilizaţie, pentru că au ales pâine, alune prăjite şi chiar mâncăruri condimentate, din hrana care le-a fost prezentată. Maimuţele din pădure au refuzat hrana prelucrată, în favoarea fructelor proaspete şi legumelor crude.

Maimuţele care trăiesc în păduri se deplasează pentru căutarea hranei în copaci şi pe sol, unde aceasta este din belşug. Maimuţele din oraş trebuie să trăiască furând din magazinele de mâncare, din bucătăriile din case particulare, standuri de mâncare şi pieţe. Uneori, aceste maimuţe fură mâncare chiar de la oameni, în special de la copii, şi câteodată îi rănesc.

Poate crezi că aceste maimuţe din oraş ar prefera să se întoarcă în pădure unde hrana este abundentă. Dar de câte ori sunt capturate şi li se dă drumul în junglă, ele aproape întotdeauna se grăbesc înapoi în oraş.

Dumnezeu a aşezat la început pe om într-o grădină. Şi, de-a lungul istoriei, când omul s-a depărtat de la căile Sale, primul lucru pe care l-a făcut a fost să clădească un oraş. Copiii lui Cain au făcut acest lucru. Asta s-a întâmplat după Potop. Şi acest lucru a fost motivul pentru care Lot l-a părăsit pe Avraam pe dealurile Palestinei, ca să meargă în oraşul care, în cele din urmă, l-a condus la ruină.

Ferestre spre lumea lui Dumnezeu
Ferestre spre lumea lui Dumnezeu
Aceste meditații zilnice pentru copii cu vârste începând cu 8 ani au fost scrise de James Tucker, un pasionat al naturii. Fiecare meditație ne oferă o imagine a Creatorului nostru prin intermediul lucrării Sale. De-a lungul acestei cărți, vei afla informații fascinante despre natură, care dezvăluie puterea de creație genială a lui Dumnezeu și, de asemenea, simțul Său al umorului. Caracterul Său va prinde viață mai mult ca niciodată și, fără îndoială, te vei trezi uimit și inspirat să continui să explorezi mai mult despre cea de-a doua carte a lui Dumnezeu, natura.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video