OMUL LUPTĂ CU LEUL

Lucrul acesta nu se va face nici prin putere, nici prin tărie, ci prin Duhul Meu, zice Domnul oştirilor!
Zaharia 4:6

Eugene Sandow a fost un dresor profesionist în anii 1800, care trăia din câştigul realizat în urma unor acte de curaj pe care le făcea, folosind forţa sa împotriva forţei naturii. Odată, în San Francisco, el a fost de acord să se lupte cu un leu mascul de 275 kg. Picioarele leului au fost cu atenţie acoperite cu mănuşi, iar gura i-a fost închisă cu o botniţă. Astfel, animalul putea să-şi folosească doar forţa şi rapiditatea împotriva domnului Sandow.

Doar cu mâinile goale ca apărare, Sandow a intrat în cuşca leului, care tocmai îşi omorâse îngrijitorul, cu o săptămână înainte. Animalul a atacat, iar Sandow a sărit într-o parte. L-a apucat repede pe leu de gât cu un braţ, iar cu celălalt de mijloc. L-a ridicat la înălţimea umerilor, l-a „îmbrățișat” şi l-a aruncat înapoi în cuşcă.

Surprins, leul a dat drumul unui răcnet în timp ce-l urmărea pe Sandow din nou. De data aceasta, a lovit spre capul adversarului său. Sandow abia a avut timp să se ferească, iar îngrijitorul leului, din afara cuştii, a strigat la Sandow să iasă. Dar Sandow a păşit imediat într-o parte, a apucat din nou leul şi l-a strâns cu putere. De data aceasta, leul a reuşit să-l zgârie, în ciuda mănuşilor pe care le avea. Dar Sandow l-a ţinut bine şi nu i-a dat drumul. Şi iar l-a aruncat pe animal, în timp ce oamenii care îl priveau de afară ţipau la el să iasă.

Apoi, după toate acestea, Sandow s-a întors cu spatele la leu şi a așteptat ca animalul să sară. Leul a alergat şi a sărit direct pe spatele lui. Sandow şi-a ridicat braţele, l-a apucat de gât şi l-a aruncat peste cap.

Ceva mai târziu, a fost programată o altă confruntare, iar Sandow a intrat din nou în cuşcă. Dar leul n-a mai luptat cu el, chiar când acesta l-a ridicat pe umeri şi s-a plimbat cu el prin cuşcă.

Biblia spune că diavolul dă târcoale ca un leu care răcneşte. Şi mai spune că dacă ne „împotrivim diavolului, el va fugi” de la noi (Iacob 4:7). Dar numai în puterea Duhului lui Dumnezeu putem să îl învingem pe diavol.

Ferestre spre lumea lui Dumnezeu
Ferestre spre lumea lui Dumnezeu
Aceste meditații zilnice pentru copii cu vârste începând cu 8 ani au fost scrise de James Tucker, un pasionat al naturii. Fiecare meditație ne oferă o imagine a Creatorului nostru prin intermediul lucrării Sale. De-a lungul acestei cărți, vei afla informații fascinante despre natură, care dezvăluie puterea de creație genială a lui Dumnezeu și, de asemenea, simțul Său al umorului. Caracterul Său va prinde viață mai mult ca niciodată și, fără îndoială, te vei trezi uimit și inspirat să continui să explorezi mai mult despre cea de-a doua carte a lui Dumnezeu, natura.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video