PATRUZECI DE ZILE ȘI O MISIUNE

A mers patruzeci de zile și patruzeci de nopţi până la muntele lui Dumnezeu, Horeb.
1 Împăraţi 19:8 u.p.

După ce Ilie s-a rugat, și Dumnezeu a trimis foc din cer peste jertfa lui, toți prorocii lui Baal au fost uciși. Împărăteasa Isabela s-a supărat și a jurat că-l va omorî pe Ilie.

„El s-a dus în pustie, unde, după un drum de o zi, a șezut sub un ienupăr și dorea să moară. … S-a culcat și a adormit sub ienupăr… Îngerul Domnului a venit a doua oară, l-a atins și a zis: «Scoală-te și mănâncă, fiindcă drumul pe care-l ai de făcut este prea lung pentru tine.» El s-a sculat, a mâncat și a băut și, cu puterea pe care i-a dat-o mâncarea aceasta, a mers patruzeci de zile și patruzeci de nopţi până la muntele lui Dumnezeu, Horeb. Și acolo, Ilie a intrat într-o peșteră și a rămas în ea peste noapte… Domnul i-a zis: «Ieși și stai pe munte înaintea Domnului!» Și iată că Domnul a trecut pe lângă peșteră. Și înaintea Domnului a trecut un vânt tare și puternic, care despica munţii și sfărâma stâncile. Și, după vânt, a venit un cutremur de pământ. Și a venit un foc. Domnul nu era în focul acela. Și după foc, a venit un susur blând și subţire. Când l-a auzit, Ilie și-a acoperit faţa cu mantaua, a ieșit și a stat la gura peșterii. Și un glas i-a vorbit zicând: «Ce faci tu aici, Ilie?» El a răspuns: «Am fost plin de râvnă pentru Domnul Dumnezeul oștirilor, … și acum caută să-mi ia viaţa.» Domnul i-a zis: «Du-te, întoarce-te pe drumul tău prin pustie până la Damasc și, când vei ajunge, să ungi pe Hazael … pe Iehu, … pe Elisei»” (1 Împăraţi 19:4-16).

După patruzeci de zile și nopți de mers, Dumnezeu îi vorbește lui Ilie și îl trimite înapoi în cetate. De ce a trebuit să străbată atâta drum? Oare nu putea să-i vorbească în cetate? Cu siguranță, dar Ilie a avut nevoie să se reconecteze cu Dumnezeu.

El dorește și de la tine astăzi același lucru. Te hrănește fizic și spiritual. Te ocrotește să parcurgi drumul lung care te va face să-ți cercetezi viața, iar apoi îți va da o misiune specială. Fii cu râvnă în a susține cauza lui Dumnezeu și mergi oriunde te trimite.

Provocare: Rămâi și meditează la drumul parcurs de Ilie. Cum a fost drumul de patruzeci de zile și nopți pentru el și cum au fost ultimele patruzeci de zile ale tale? Mergând la biserică azi, descoperă glasul lui Dumnezeu în susurul blând, căci îți va vorbi.

Un an de rugăciune și actiune
Un an de rugăciune și actiune
Vei trăi cu adevărat fericirea exprimată în cuvintele pe care le găsești în devoțional abia atunci când vei înțelege cu adevărat textul: „Căutați mai întâi Împărăția lui Dumnezeu și neprihănirea Lui, și toate aceste lucruri vi se vor da pe deasupra” (Matei 6:33). Și, doar înțelegând iubirea nemăsurată ascunsă în cuvintele acestui îndemn, vei putea simți cu adevărat dorința acută de a practica, de a îngloba în viața ta, îndemnurile devoționalului. Fiecare devoțional este un restart pentru fiecare zi - „trăiește fiecare zi, nu aștepta o zi ca să trăiești”. Caută să-ți amintești pe parcursul zilei ceea ce citești dimineața, păstrând astfel neîncetat legătura cu Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor