PRIVEȘTE PARTEA PLINĂ A PAHARULUI

Tu îmi întinzi masa în faţa potrivnicilor mei, îmi ungi capul cu untdelemn și paharul meu este plin de dă peste el.
Psalmii 23:5

Într-o zi, Ellen White a plecat alături de alți oameni, cu trăsura, către o localitate unde avea să susțină o serie de predici.

Deși inițial vremea părea potrivită pentru călătorie, la un moment dat, cerul s-a întunecat, iar în depărtare se vedeau fulgere și tunete din ce în ce mai puternice.

Cât de repede au putut, s-au grăbit să se adăpostească în șura unei ferme.

Proprietarul, văzând trăsura, deschise larg porțile șurii ca să poată intra cu trăsura.

– Haideți repede înăuntru să beți ceva cald și să mâncați ceva, spuse proprietarul.

Ellen s-a întors spre el și zâmbind i-a spus:

– Nu, mulțumesc! N-aș da acest minunat spectacol pe nimic altceva.

Apoi, ea și alți doi au coborât din trăsură, au alergat afară și și-au umplut mâinile cu grindină proaspăt căzută. Au urcat din nou în trăsură înfruptându-se din răcoarea gheții din mâinile lor și bucurându-se de tropăitul gheții pe acoperiș.

Cum privești paharul? Vezi jumătatea plină sau jumătatea goală?

„Încercările suportate cu răbdare, binecuvântările primite cu recunoștință, ispitele biruite cu bărbăție, umilința, bunătatea, mila și dragostea, date pe față în chip natural, sunt luminile care strălucesc în caracter, în contrast cu întunericul inimii egoiste, în care lumina vieții n-a luminat niciodată.” (CMF)

Tot ce ți se întâmplă are un scop; pot fi încercări; pot fi consecințe; pot fi îngăduite ca să fii un exemplu pentru alții. Caută partea plină a „paharului” în tot ce ți se întâmplă.

Provocare: Toarnă până la jumătate oțet într-un pahar sau într-un vas mai mare. Adaugă 3-4 linguri de bicarbonat. Ce se întâmplă cu partea goală a paharului?

Un an de rugăciune și actiune
Un an de rugăciune și actiune
Vei trăi cu adevărat fericirea exprimată în cuvintele pe care le găsești în devoțional abia atunci când vei înțelege cu adevărat textul: „Căutați mai întâi Împărăția lui Dumnezeu și neprihănirea Lui, și toate aceste lucruri vi se vor da pe deasupra” (Matei 6:33). Și, doar înțelegând iubirea nemăsurată ascunsă în cuvintele acestui îndemn, vei putea simți cu adevărat dorința acută de a practica, de a îngloba în viața ta, îndemnurile devoționalului. Fiecare devoțional este un restart pentru fiecare zi - „trăiește fiecare zi, nu aștepta o zi ca să trăiești”. Caută să-ți amintești pe parcursul zilei ceea ce citești dimineața, păstrând astfel neîncetat legătura cu Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor