CERE CE-ȚI DOREȘTI!

Dă-mi dar înţelepciune și pricepere, ca să știu cum să mă port în fruntea acestui popor! Căci cine ar putea să judece pe poporul Tău, pe poporul acesta atât de mare?”
2 Cronici 1:10

„Inimile oamenilor din popor s-au întors către Solomon, așa cum fuseseră pentru David și ei i s-au supus în toate lucrurile. Domnul trimite pe îngerul Său să-l învețe pe Solomon printr-un vis, în timpul nopții. El visează că Dumnezeu vorbește cu el. «Și Dumnezeu a zis: ‘Cere ce vrei să-ți dau’. Și Solomon a zis: ‘Tu ai arătat o mare bunăvoință față de robul Tău David, tatăl meu, pentru că umbla înaintea Ta în credincioșie și curăție de inimă; i-ai păstrat această mare bunăvoință și i-ai dat un fiu care șade acum pe scaunul lui de domnie, cum se vede astăzi…. Dă dar, robului Tău o inimă pricepută, ca să judece pe poporul Tău, ca să poată deosebi binele de rău; căci cine ar putea să judece pe poporul Tău, pe poporul acesta așa de mare la număr?»” (AÎ)

Solomon a fost binecuvântat cu înțelepciune ca să poată conduce poporul. A fost credincios și curat la inimă, iar Dumnezeu i-a răsplătit.

Astăzi, Dumnezeu nu îți cere să judeci pe nimeni. Ba mai mult, îți spune: „Nu judeca ca să nu fii judecat.” Să nu cumva să îți petreci timpul cu lucruri care nu țin de tine. Judecata este a Domnului. Însă Dumnezeu, dornic să-ți ușureze și să-ți binecuvânteze viața, te întreabă și pe tine: „Explorator, …….. , cere, ce vrei să-ți dau?”

Provocare: Scrie în agendă răspunsul tău.

Un an de rugăciune și actiune
Un an de rugăciune și actiune
Vei trăi cu adevărat fericirea exprimată în cuvintele pe care le găsești în devoțional abia atunci când vei înțelege cu adevărat textul: „Căutați mai întâi Împărăția lui Dumnezeu și neprihănirea Lui, și toate aceste lucruri vi se vor da pe deasupra” (Matei 6:33). Și, doar înțelegând iubirea nemăsurată ascunsă în cuvintele acestui îndemn, vei putea simți cu adevărat dorința acută de a practica, de a îngloba în viața ta, îndemnurile devoționalului. Fiecare devoțional este un restart pentru fiecare zi - „trăiește fiecare zi, nu aștepta o zi ca să trăiești”. Caută să-ți amintești pe parcursul zilei ceea ce citești dimineața, păstrând astfel neîncetat legătura cu Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor