LASĂ URME VREDNICE DE LAUDĂ

Ci am propovăduit întâi celor din Damasc, apoi în Ierusalim, în toată Iudeea și la neamuri, să se pocăiască și să se întoarcă la Dumnezeu și să facă fapte vrednice de pocăinţa lor.
Faptele apostolilor 26:20

Hai să-ți amintești (înveți) ceva despre urmele lăsate de animale.

„Urmele ne spun în ce mediu trăieşte animalul şi ce face cel mai bine. De exemplu, picioarele membranate ne spun că animalul trăieşte în apă cel puţin o parte din viaţa lui. Labe mari în faţă indică faptul că animalul trebuie să sape pentru hrana şi/sau adăpostul lui.

Urmele ne pot spune cât de înalt este animalul. Dacă urmele sunt apropiate, animalul este scund; dacă urmele sunt depărtate mult, animalul este înalt.

Urmele ne pot spune ce face animalul. Aleargă? Poate târăşte ceva după el. Urma ne poate spune dacă animalul a fost rănit de o capcană a unui vânător. Pentru a şti dacă animalul vânează stând la pândă, trebuie să observi urma lui. Dacă pândeşte, înseamnă că în timp ce merge îşi plasează picioarele din spate exact în acelaşi punct în care au fost cele din faţă. Animalele fac acest lucru în timp ce vânează deoarece pot să vadă unde îşi pun picioarele din faţă, în aşa fel încât să nu rupă rămurele sau să facă vreun zgomot de la frunze. Dar ele nu-şi pot vedea picioarele din spate. Deci, aşezându-şi picioarele din spate în acelaşi loc unde au fost cele din faţă, se pot mişca tiptil, în linişte. Animalele nu fac acest lucru în timp ce aleargă.

Urmele ne pot spune cu cât timp în urmă a trecut animalul pe acolo. În cercetarea şi urmărirea unui animal, este important să se poată determina vechimea urmei (timpul care s-a scurs de la trecerea animalului care a lăsat-o). Vechimea urmei se poate deduce după aspectul ei şi după unele amănunte ajutătoare. Urma proaspătă are un desen mai neted, cu marginile bine conturate sau tăiate (pe un teren favorabil), cu amănunte vizibile ale tălpii sau labei. O urmă veche este mai ștearsă.”

Fie că faci sau nu faci ceva, mereu rămâne o urmă pe unde ai trecut. Fă ca astăzi urmele lăsate de cuvintele și faptele tale să fie spre binele tău și al celorlalți.

Provocare: Mergi la un vecin și întreabă-l dacă astăzi îi poți fi de folos cumva, dacă îl poți ajuta cu ceva; dacă poți lăsa o urmă.

Un an de rugăciune și actiune
Un an de rugăciune și actiune
Vei trăi cu adevărat fericirea exprimată în cuvintele pe care le găsești în devoțional abia atunci când vei înțelege cu adevărat textul: „Căutați mai întâi Împărăția lui Dumnezeu și neprihănirea Lui, și toate aceste lucruri vi se vor da pe deasupra” (Matei 6:33). Și, doar înțelegând iubirea nemăsurată ascunsă în cuvintele acestui îndemn, vei putea simți cu adevărat dorința acută de a practica, de a îngloba în viața ta, îndemnurile devoționalului. Fiecare devoțional este un restart pentru fiecare zi - „trăiește fiecare zi, nu aștepta o zi ca să trăiești”. Caută să-ți amintești pe parcursul zilei ceea ce citești dimineața, păstrând astfel neîncetat legătura cu Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor