ÎNVAȚĂ DE LA ALBINE

Învăţăturile Tale sunt desfătarea mea și sfătuitorii mei.
Psalmii 119:24

CÂND LUCREZI

Mă numesc albina Didi
Și muncesc cu drag și spor
Ca să strâng de pe flori
Tot ce este bun.

Știi, am prieteni o mulțime,
Am chiar și o casă mare,
Cu masă și mâncare
Din destul.

Însă, hai să-ți spun ceva,
Eu lucrez și pentru tine
Să mănânci miere de-albine
Căci e foarte sănătoasă.

Ai miere la tine-n casă?

Încă de când eram mică îmi plăcea mierea de albine. De altfel, eram dornică, de multe ori, să văd vecinii cum umblau la stupi. În același timp, îmi era teamă ca nu cumva să „mă viziteze” vreo albină. Când am crescut suficient, am fost invitată să mă implic efectiv, nu doar să stau să mă uit la cei care umblau la stupi. „M-au vizitat” multe albine, dar eram foarte încântată că pot vedea albinele cum lucrează.

Azi, când stau și mă gândesc la albine, îmi dau seama cât de mult lucrează ele ca să facă miere. Mai mult decât atât, mă minunez din ce în ce mai mult când citesc studii științifice care demonstrează că mierea este foarte sănătoasă.

Vreau să-ți transmit două lucruri. Primul este legat de miere (polen): este atât de benefică organismului încât întrece multe medicamente. Iar al doilea lucru este legat de viața albinelor: albinele nu lucrează doar pentru ele, iar munca lor nu e una simplă.

Tu de ce lucrezi? De ce ești explorator?

Provocare: Caută să înveți despre albine, poate chiar să faci o vizită la o stupină.

Un an de rugăciune și actiune
Un an de rugăciune și actiune
Vei trăi cu adevărat fericirea exprimată în cuvintele pe care le găsești în devoțional abia atunci când vei înțelege cu adevărat textul: „Căutați mai întâi Împărăția lui Dumnezeu și neprihănirea Lui, și toate aceste lucruri vi se vor da pe deasupra” (Matei 6:33). Și, doar înțelegând iubirea nemăsurată ascunsă în cuvintele acestui îndemn, vei putea simți cu adevărat dorința acută de a practica, de a îngloba în viața ta, îndemnurile devoționalului. Fiecare devoțional este un restart pentru fiecare zi - „trăiește fiecare zi, nu aștepta o zi ca să trăiești”. Caută să-ți amintești pe parcursul zilei ceea ce citești dimineața, păstrând astfel neîncetat legătura cu Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor