ALEGE SĂ IUBEȘTI AȘA CUM EȘTI IUBIT

Mă desfăt în orânduirile Tale și nu uit cuvântul Tău.
Psalmii 119:16

Cu două luni în urmă am vorbit despre primele patru porunci și ai fost provocat să le repeți și să te asiguri că le-ai memorat. Le mai știi?

Astăzi haide să ni le amintim pe celelalte șase:

Scrie-o tu pe a cincea în agenda ta (dacă vrei, ca să te asiguri că nu greșești, ajută-te deschizând Biblia la Exodul 20:11).

„Să nu ucizi.
Să nu preacurvești.
Să nu furi.
Să nu mărturisești strâmb împotriva aproapelui tău.
Să nu poftești casa aproapelui tău; să nu poftești nevasta aproapelui tău, nici robul lui, nici roaba lui, nici boul lui, nici măgarul lui, nici vreun alt lucru care este al aproapelui tău.” (Exodul 20:12-17)

Acestea sunt lucrurile pe care Dumnezeu le subliniază având în vedere relația cu cei din jurul tău. Nu uita faptul că Dumnezeu iubește la fel de mult pe orice om, așa cum te iubește și pe tine. Nu-ți permite să faci vreun rău celor din jurul tău. Fii un explorator adevărat.

Provocare: Asigură-te că știi pe de rost poruncile și pune-le în practică în viața ta – sunt scrise de însuși mâna lui Dumnezeu, sunt foarte importante.

Un an de rugăciune și actiune
Un an de rugăciune și actiune
Vei trăi cu adevărat fericirea exprimată în cuvintele pe care le găsești în devoțional abia atunci când vei înțelege cu adevărat textul: „Căutați mai întâi Împărăția lui Dumnezeu și neprihănirea Lui, și toate aceste lucruri vi se vor da pe deasupra” (Matei 6:33). Și, doar înțelegând iubirea nemăsurată ascunsă în cuvintele acestui îndemn, vei putea simți cu adevărat dorința acută de a practica, de a îngloba în viața ta, îndemnurile devoționalului. Fiecare devoțional este un restart pentru fiecare zi - „trăiește fiecare zi, nu aștepta o zi ca să trăiești”. Caută să-ți amintești pe parcursul zilei ceea ce citești dimineața, păstrând astfel neîncetat legătura cu Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor