FII BIRUITOR ÎN LUPTA CU RĂUL

Dar Eu vă spun că oricine se mânie pe fratele său va cădea sub pedeapsa judecăţii; și oricine va zice fratelui său: «Prostule!» va cădea sub pedeapsa soborului; iar oricine-i va zice: «Nebunule!» va cădea sub pedeapsa focului gheenei.
Matei 5:22

Imaginează-ți că ai construit o machetă a unei mașinării foarte inteligente – o superinvenție. Ai muncit la ea, ai depus eforturi ca să o concepi și să demonstrezi cât de important este ceea ce ai făcut. Doar că, la un moment dat, în timp ce tu mai ai câteva finisaje, vine un necunoscut sau poate un frate, care nu a lucrat împreuna cu tine, și îți spune fără prea multe explicații că invenția ta nu are nimic extraordinar, ba mai mult, nu e bună de nimic… Cum ai reacționa? Ce ai spune? La ce te-ai gândi?

Acum imaginează-ți cum se simte Dumnezeu când, din diverse motive, spui sau îți vine să spui cuvinte rele la adresa cuiva (cea mai frumoasă invenție a Lui – omul) care poate te-a lovit, te-a deranjat, te-a încurcat. Dumnezeu a investit și încă investește mult în fiecare om de pe acest pământ, dorind ca „toți să fie salvați”.

Dacă cumva încerci să găsești motive pentru care ți-ai permite să spui cuvinte negative la adresa cuiva, hai să-ți amintesc de un verset biblic: „Căci noi n-avem de luptat împotriva cărnii și sângelui, ci împotriva căpeteniilor, împotriva domniilor, împotriva stăpânitorilor întunericului acestui veac…” Acum înțelegi? Acel motiv care ți-ar da dreptul să spui sau să faci ceva negativ față de o persoană poate fi momentul în care Satana și îngerii lui se luptă să te atragă de partea lor. Fii tare, nu te lăsa biruit, explorează alături de El!

Provocare: Acceptă să trăiești ziua de azi fără a rosti vreun cuvânt negativ la adresa cuiva.

Un an de rugăciune și actiune
Un an de rugăciune și actiune
Vei trăi cu adevărat fericirea exprimată în cuvintele pe care le găsești în devoțional abia atunci când vei înțelege cu adevărat textul: „Căutați mai întâi Împărăția lui Dumnezeu și neprihănirea Lui, și toate aceste lucruri vi se vor da pe deasupra” (Matei 6:33). Și, doar înțelegând iubirea nemăsurată ascunsă în cuvintele acestui îndemn, vei putea simți cu adevărat dorința acută de a practica, de a îngloba în viața ta, îndemnurile devoționalului. Fiecare devoțional este un restart pentru fiecare zi - „trăiește fiecare zi, nu aștepta o zi ca să trăiești”. Caută să-ți amintești pe parcursul zilei ceea ce citești dimineața, păstrând astfel neîncetat legătura cu Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video